Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» παρουσίασαν με κέφι και χαρά τη θεατρική παράσταση «Πού πήγε η Ειρήνη;», την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2022, στις 19:00 στο αθλητικό κέντρο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις».

Επιμέλεια: Σταυρούλα Μαράντου, Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου

 

Η περιπέτεια του Αριστοφανικού ήρωα Τρυγαίου, στέφτηκε με επιτυχία.

Ο Τρυγαίος παρέα με όλους τους πολίτες που αγαπούσαν και ήθελαν την Ειρήνη κατάφεραν να την ελευθερώσουν από τη σπηλιά που την είχε κλείσει ο Άρης, ο θεός του πολέμου.

Η Ειρήνη πέταξε κι άφησε τα όνειρα των παιδιών να πλημμυρίσουν τον κόσμο. Έναν κόσμο που αγαπά και σέβεται όλα τα πλάσματα σε αυτόν τον πλανήτη!

Ένα λούνα παρκ, ένα πάρτι με νεροτσουλήθρες είναι η Ειρήνη μας. Είναι ουράνια τόξα. Είναι το χρώμα της χαράς, μια μελωδία που ενώνει ανθρώπους, ζώα και φυτά. Δρόμους ανοίγει η Ειρήνη, το μόνο που μένει σε εμάς είναι να αφήσουμε χώρο στην καρδιά μας να έρθει να ακουμπήσει!

Το σενάριο της παράστασης «Πού πήγε η Ειρήνη;» έγραψε η Σταυρούλα Μαράντου, βασισμένη στις διασκευές του Δημήτρη Ποταμίτη και της Σοφίας Ζαραμπούκα, από το έργο «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Αφορμή στάθηκαν οι ιδέες των παιδιών για το πώς φαντάζονται την ειρήνη. Η φαντασία τους μάς οδήγησε στη δημιουργία των στίχων του τραγουδιού μας «Γράφω τη λέξη Ειρήνη», για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό European School Radio «Καν’ το ν’ ακουστεί» 2023, με θέμα «η νέα γενιά για την Ειρήνη».

Οι συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία – Μουσική: Σταυρούλα Μαράντου, Ξένια Μαστρομιχάλη

Κοστούμια: Ματίνα Λεβέντη

Σκηνικά – Αντικείμενα: Γεωργοπούλου Χριστίνα

Μουσική: Σταυρούλα Μαράντου, Ξένια Μαστρομιχάλη

Τραγούδια: Γιάννης Χατζής

Αφίσα – Πρόγραμμα: «Άγγελοι των κοχυλιών», «Μαγικά μολύβια»

Φωτογραφίες