Το σχολείο μας υποδέχθηκε αγαπημένα πρόσωπα από την Πράγα και οι χώροι του γέμισαν, για μια ακόμη φορά, χαρούμενες φωνές και ζεστά χαμόγελα! Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «EU Operational program for individual development of the students». Εκεί, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» τον Μάρτιο του 2023, οι οποίοι επισκέφθηκαν το σχολείο «The KGM / Classical Gymnazium and Lyceum Prague Modrany», στην Πράγα.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Αρνιθενού, Μαθηματικός 

 

Η επίσκεψη μαθητριών, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου από την Πράγα έγινε σε συνεργασία με το πρακτορείο «Fisher Group», με υπεύθυνη την κ. Hana Prokesova (contracting manager).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δράση μας συμμετείχαν παιδιά της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας, τα οποία πραγματοποίησαν ομαδικές δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα με τους Τσέχους μαθητές. Η ανταλλαγή απόψεων για το εκπαιδευτικό σύστημα Ελλάδας και Τσεχίας καθώς και οι εύστοχες τοποθετήσεις για επίκαιρα ζητήματα ανέδειξαν την αξία της γόνιμης αλληλεπίδρασης και της πολυπολιτισμικότητας.

Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας ενθουσιάστηκαν με την παρουσίαση της φιλοσοφίας και των πολλαπλών δράσεων των Εκπαιδευτηρίων μας. Παράλληλα, εντυπωσιάστηκαν με τη θερμή φιλοξενία μας, που ολοκληρώθηκε με ξεναγήσεις στους χώρους μας, με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, με αλμυρά και γλυκά κεράσματα από το εστιατόριό μας «Restpoint».

Οι φιλοξενούμενοί μας έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την υπόσχεσή μας ότι θα τους επισκεφθούμε ξανά στην όμορφη χώρα τους!