Εσείς είχατε ποτέ την ευκαιρία να μπείτε σε ρόλο πυροσβέστη; Τα παιδιά της Α’ και Β’ Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας, υποδύθηκαν τους μικρούς πυροσβέστες και ενημερώθηκαν σε θέματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας.

Επιμέλεια: Ελευθερία ΒασιλείουΖωή ΖαΐρηΕλένη ΝάκκαΤσαμπίκα Συκοφύλλου, Εκπαιδευτικοί Δημοτικού

 

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και με αφορμή την ενότητα «Φροντίζω το Περιβάλλον» – Πολιτική προστασία – Φυσικές καταστροφές, οι μαθήτριες και οι μαθητές των τάξεων Α’ και Β’ Δημοτικού πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον Πυροσβεστικό Σταθμό Ρόδου.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, παρακολουθώντας μία παρουσίαση του διευρυμένου έργου του Π.Σ. στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με προσομοίωση κατάσβεσης φωτιάς σε πραγματικές συνθήκες με τις μαθήτριες και τους μαθητές να φορούν κράνη και να χρησιμοποιούν τις μάνικες σε ρόλο πυροσβέστη! Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν ζωγραφισμένος στα πρόσωπά τους. Στο τέλος, απονεμήθηκε σε κάθε παιδί από ένα πιστοποιητικό «καλύτερου μικρού πυροσβέστη».

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου για τη ζεστή φιλοξενία και την εύστοχη ενημέρωση.

Φωτογραφίες