Το Νηπιαγωγείο μας τιμά τον αγώνα του 1940
Μόνο μέσω της ειρήνης μπορούμε να νιώσουμε ασφαλείς και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.
Διαβάστε περισσότερα27 Οκτ, 2022 | Προσχολική-Νηπιαγωγείο, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Μόνο μέσω της ειρήνης μπορούμε να νιώσουμε ασφαλείς και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.
Διαβάστε περισσότερα27 Οκτ, 2022 | Δημοτικό, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ΄1 Δημοτικού, στο πλαίσιο του μαθήματος της γλώσσας και της ιστορίας και με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εκπόνησαν και παρουσίασαν διαθεματική εργασία για την ιστορία που σχετίζεται με την ονοματοδοσία τεσσάρων οδών της πόλης μας, των οδών «Μάρκου Κλαδάκη», «28ης Οκτωβρίου», «Αλεξάνδρου Διάκου» και «Συντάγματος Δωδεκανησίων.
Διαβάστε περισσότερα26 Οκτ, 2022 | ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία, Λύκειο
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται.
Διαβάστε περισσότερα25 Οκτ, 2022 | Προσχολική-Νηπιαγωγείο, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Η Ελλάδα είναι η έκτη παγκοσμίως χώρα σε σεισμικότητα και πρώτη στην Ευρώπη. Συνεπώς, είναι υψίστης σημασίας η σωστή ενημέρωση γύρω από το φυσικό φαινόμενο καθώς και οι σωστές δράσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμφάνισή του.
Διαβάστε περισσότερα23 Οκτ, 2022 | Γυμνάσιο, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία, Λύκειο
Ζητούμενο δεν είναι μόνο η μετάδοση της αγάπης για την αυτοκίνηση και τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά κυρίως η διάδοση του μηνύματος της οδικής ασφάλειας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Festival of Speed Rhodes, είχαμε τη χαρά να προσκαλέσουμε στα Εκπαιδευτήριά μας τον κ. Μιχάλη Γεωργιάδη, οποίος παρέθεσε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου-Λυκείου του σχολείου μας, με θέμα την οδική ασφάλεια.
Διαβάστε περισσότερα23 Οκτ, 2022 | ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Τα παιδιά μας φωτίζουν μια σελίδα τής ξεχωριστής ροδιακής ιστορίας, γραμμένη από τους Δωδεκανήσιους εθελοντές. Δωδεκανήσιους που με θαυμαστή αυταπάρνηση και ηρωικό φρόνημα αντιτάχθηκαν στη φασιστική αναλγησία και τη ναζιστική βαναυσότητα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 στις 19:00 στο Metropol Multi Cinema Odeon.
Διαβάστε περισσότερα22 Οκτ, 2022 | ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία, ΡΟΔΙΩΝ Ανάδρασις
Οι βασικοί ομιλητές, ο κ. Καϊκης Μιχαήλ-Τσαμπίκος, Παιδοψυχίατρος, και η κ. Πλατή Νικολέτα, Παιδοψυχολόγος, ανέλυσαν με εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις τις αλλαγές που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εφηβείας, τη διαφορά της θλίψης από την κατάθλιψη στους έφηβους, τους τρόπους, πρόληψης, αναγνώρισης και αντιμετώπισης από τους γονείς καθώς και άλλα κομβικά θέματα ψυχικής υγείας.
Διαβάστε περισσότερα22 Οκτ, 2022 | Γυμνάσιο, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία, Λύκειο
Εκπρόσωποι από νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, όπως η SaMMY (digital διαχείριση λιμένων), η keeano (ΑΙ χαρτογράφηση παραλιών), η BoatsAdvisor Hub&Events (πλατφόρμα αξιολόγησης σκαφών), όπως και η διοίκηση της Νέας Μαρίνας Ρόδου, μίλησαν για τη μετάβαση στην πράσινη και γαλάζια οικονομία, τις ψηφιακές τεχνολογίες, τις επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές για νέους.
Διαβάστε περισσότερα20 Οκτ, 2022 | Δημοτικό, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού επισκέφθηκαν το αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα» στο Καρακόνερο. Στόχος της επίσκεψης ήταν να εφαρμόσουν μονάδες μέτρησης της απόστασης που χρησιμοποιούνταν στην αρχαία εποχή, αλλά και να κατανοήσουν την έννοια του μέτρου.
Διαβάστε περισσότερα19 Οκτ, 2022 | Δημοτικό, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία, RestPoint
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Δημοτικού επισκέφθηκαν το RestPoint, το εστιατόριο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», όπου γεύτηκαν εποχικές σαλάτες βραστές και ωμές σαλάτες λαχανικών, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και της Μελέτης Περιβάλλοντος.
Διαβάστε περισσότεραΜαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου πήραν συνέντευξη από τον δικηγόρο – συγγραφέα Γιώργο Τζεδάκη με αφορμή το βιβλίο του με τίτλο «Χρονολόγιο Νεότερης Ιστορίας της Δωδεκανήσου». Τα παιδιά, αφού διάβασαν το βιβλίο, δημιούργησαν κάποιες ερωτήσεις που τις έθεσαν στον συγγραφέα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Η συνέντευξη βιντοσκοπήθηκε, γιατί ο κύριος Τζεδάκης θα βρίσκεται στο εξωτερικό την ημέρα της γιορτής, και θα προβληθεί στις 6 Μαρτίου στις 11:00 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα».
Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2025
Σχολική εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.
Το «Παιχνίδι Λογικής 2025» θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2025, στο Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μαθηματικών, γνωστής ως «Ημέρα του π». Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στον άρρητο αριθμό 3,14, τη θεμελιώδη μαθηματική σταθερά που εκφράζει τον λόγο της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του.
Η φετινή θεματική εστιάζει σε «Σπουδαίες γυναίκες Μαθηματικούς», αναδεικνύοντας το έργο τεσσάρων εμβληματικών προσωπικοτήτων: της Υπατίας, της Κάθριν Τζόνσον, της Άντα Μπάιρον και της Μαριάμ Μιρζαχανί. Οι μαθήτριες και οι μαθητές θα ανακαλύψουν τη συμβολή τους στα μαθηματικά και στις επιστήμες, μέσα από δημιουργικές και διαδραστικές δραστηριότητες που θα ακονίσουν το μυαλό τους και θα καλλιεργήσουν τη φαντασία τους.
Μια μοναδική μαθηματική εμπειρία, γεμάτη γνώση, έμπνευση και ανακαλύψεις!
Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σάς προσκαλούν στην Ημέρα Γνωριμίας «Πάω Σχολείο» το Σάββατο, 15 Μαρτίου 2025 από τις 10:30π.μ. έως τις 12:30μ.μ. Η ημέρα αυτή αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία, για να γνωρίσουν οι γονείς το Σχολείο μας και, παράλληλα, να ζήσουν τα παιδιά μια ξεχωριστή εμπειρία. Απευθύνεται σε γονείς που τα παιδιά τους θα φοιτήσουν στην Α’ Δημοτικού, το Νηπιαγωγείο, το Προνήπιο και τον Παιδικό Σταθμό, για το σχολικό έτος 2025-2026.
Ο 7οs Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» θα διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου, 15 Μαρτίου 2025, ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές από τη Β’ τάξη Δημοτικού έως και τη Γ’ Γυμνασίου.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους είναι να έχουν γίνει συνδρομητές του περιοδικού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» με κόστος 10 ευρώ, μέχρι και τις 12 Μαρτίου 2025.