Πόσο σημαντική είναι η κατάλληλη ενημέρωση για ζητήματα ψυχικής υγείας ακόμη και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας;

 

Η Ψυχική Υγεία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ορίζεται ως «η κατάσταση ευεξίας όπου κάθε άτομο αντιμετωπίζει με επιτυχία τα προβλήματα της ζωής, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και να συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό του περιβάλλον και όχι απλά η απουσία ενός προβλήματος ή μιας “διαταραχής”».

Όπως οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή μαζί με τα παιδιά, ειδικά από την προσχολική ηλικία, η συζήτηση μαζί τους για τα συναισθήματα και τα συναισθήματά μας γίνεται ευκολότερη με την εξάσκηση.

Τα παιδιά του Παιδικού μας Σταθμού και του Νηπιαγωγείου μας τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας με διάφορες δράσεις από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία, ΠΑΝΑΚΕΙΑ- ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν στο πρόγραμμα: «Γιατί η γιαγιά μου δεν θυμάται το όνομά μου» και ενημερώθηκαν για τη νόσο Alzheimer.

Μέσω διαδραστικών ομαδοσυνεργατικών παιχνιδιών, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, έπαιξαν και γέλασαν με την ψυχή τους! Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους  της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» για την υπέροχη αυτή εμπειρία!

Φωτογραφίες & βίντεο