Την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα οδικής ασφάλειας από την Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ-Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Ευ ζην-Οδική Ασφάλεια». Η εκπαιδευτική ομάδα της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ επισκέφθηκε το Σχολείο μας με σκοπό την πληροφόρηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στην ορθή συμπεριφορά στον δρόμο.

Επιμέλεια: Ροδάνθη Χριστοδούλου, Εκπαιδευτικός

 

Η εκπαιδευτική ομάδα της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ επισκέφθηκε το Σχολείο μας με σκοπό την πληροφόρηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στην ορθή συμπεριφορά στον δρόμο. Αρχικά, οι μαθητές έμαθαν πώς η κα Ελένη Καρύδη, Πρόεδρος της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου, αποφάσισε να ασχοληθεί με θέματα, όπως τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Εν συνεχεία, τα παιδιά έμαθαν ποια δικαιώματα και ποιες υποχρεώσεις έχουν ο πεζός και ο ποδηλάτης. Τι πρέπει να κάνει ένας οδηγός μηχανής ή αυτοκινήτου πριν ξεκινήσει; Κατόπιν, οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες αντιλήφθηκαν τη σημασία του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και πόσο σημαντικό είναι να τον τηρούμε.

Στο τέλος μια μικρή έκπληξη περίμενε τα παιδιά. Η «μασκότ» της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου βρέθηκε κοντά τους και μετέφερε το δικό της μήνυμα για την οδική ασφάλεια.

 

Ευχαριστούμε θερμά την κα Ελένη Καρύδη, Πρόεδρο της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ, την κα Ειρήνη Μανωλακιού, γονέα του Σχολείου μας για την εθελοντική της δράση και την κα Δήμητρα Πατάπη για την ευαισθητοποίηση των μαθητών. Επίσης, ευχαριστούμε την κα Μαρία Χριστίνα Λουκάκη και την κα Ελένη Κουμερτά για τη συμβολή τους στη δράση μας.

Φωτογραφίες