Το γιορτινό κλίμα έχει ήδη φτάσει, όχι μόνο στα σπίτια, αλλά και στις τάξεις του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»! Το λεγόμενο «Secret Santa» είναι ένα πολύ ωραίο και δημιουργικό παιχνίδι που μπορεί να μαγέψει όλες τις τάξεις και όλα τα παιδιά με το πιο εορταστικό κλίμα χαράς και ενθουσιασμού!

Επιμέλεια: Νικολέτα Πάππου, μαθήτρια ΑΛ1 «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Πιο συγκεκριμένα, στην Α΄ Λυκείου ο Άγιος Βασίλης ήρθε λίγο νωρίτερα. Για να είμαι πιο σαφής, οι… Άγιοι Βασίληδες, οι οποίοι ήταν δεκαοκτώ. Δεκαοκτώ και μυστικοί, ενώ το μόνο που τους έλειπε ήταν οι τάρανδοι. Εμείς, τα παιδιά, λοιπόν, αφού είχαμε στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, είχαμε έμπνευση αλληλεγγύης, χαράς και ένα χριστουγεννιάτικο συναίσθημα που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Το λεγόμενο «Secret Santa», λοιπόν, είναι ένα πολύ ωραίο και δημιουργικό παιχνίδι που μπορεί να μαγέψει όλες τις τάξεις και παιδιά με το πιο εορταστικό κλίμα χαράς και ενθουσιασμού. Έχει τη χάρη να φέρνει ένα κλίμα εορταστικό. Και είμαι σίγουρη πως αναρωτιέστε «τι είναι αυτό»; Και τι εννοώ «δεκαοκτώ μυστικοί Άγιοι Βασίληδες»;

Με μία κλήρωση κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να διαλέξει τυχαία έναν από τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του χωρίς δεύτερη επιλογή. Αυτό το όνομα θα πρέπει να μείνει κρυφό μέχρι την ώρα που όλοι περιμένουμε. Όμως, πριν φτάσουμε ως εκεί, θα πρέπει να έχει οριστεί το ποσό του δώρου και να μοιραστούν ολόιδιες χάρτινες σακούλες, ώστε, το πρωί που θα έρθουν όλα τα παιδιά, να αφήσουν τα δώρα τους κάτω από το στολισμένο δέντρο και να μην αποκαλυφθεί ο «Άγιος Βασίλης» του καθενός. Όταν όλες οι χάρτινες σακούλες κλειδωθούν πριν έρθουν στο σχολείο, θα πρέπει στο κάτω μέρος της καθεμίας να αναγράφεται το όνομα του αποδέκτη. Αυτό το παιχνίδι, λοιπόν, φέρνει τα παιδιά πιο κοντά, γιατί μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν τι θα επιθυμούσε ο συμμαθητής ή η συμμαθήτριά τους, τι θα του/της άρεσε και ίσως κάτι που να ταιριάζει με τον χαρακτήρα του/της ή ακόμα και με κάποιο χόμπι. Η χαρά που προσέφερε σε όλους μας αυτή η διαδικασία είναι μοναδική!

Προτείνω σε όποιον και όποια διαβάζει αυτό το άρθρο, να κάνει κάτι αντίστοιχο και ξεχωριστό φέτος τα Χριστούγεννα. Να μοιράσει χαμόγελα και χαρές και πάνω από όλα αγάπη. Όχι απαραίτητα με δώρα όπως άρωμα, σοκολατάκια ή ζαχαρωτά, αλλά με πράξεις αγάπης, στοργής, δοτικότητας και πίστης. Ήταν μία από τις αγαπημένες μας στιγμές ως τάξη, που κάθε χρόνο μεγαλώνει όλη μαζί, ενωμένη και δεμένη!

Υ.Γ. Και επειδή έχουμε τον καλύτερο σύμβουλο, κύριο Νίκο Αντωνούρη, που τον αγαπάμε πολύ, από τα χρήματα του ταμείου αποφασίσαμε όλοι μαζί να του προσφέρουμε μια ιδιαίτερη χαρά, ένα ιδιαίτερο δώρο, από δεκαοχτώ Αγιοβασιλήδες, που ευχόμαστε να τη θυμάται για πάντα!

Φωτογραφίες