Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ Δημοτικού, στο πλαίσιο του μαθήματος των Τεχνών, προσέγγισαν βιωματικά το βραβευμένο βιβλίο «Ένα τελευταίο γράμμα», πραγματοποιώντας μια σειρά δημιουργικών δράσεων.

Επιμέλεια: Ειρήνη Ορφανού, Εκπαιδευτικός Θεάτρου

 

9 Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα Ταχυδρομείων

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ταχυδρομείων οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ Δημοτικού, στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής διάβασαν το βραβευμένο βιβλίο «Ένα τελευταίο γράμμα» του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση της Ίριδος Σαμαρτζή.

Μετά την ανάγνωση του βιβλίου, τα παιδιά κλήθηκαν να γράψουν τα δικά τους γράμματα, απευθυνόμενα σε άτομα που βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλον, με στόχο να μεταφέρουν εμπειρίες ή συναισθήματα που μπορεί να δυσκολεύονται να εκφράσουν προφορικά. Από τη διαδικασία συγγραφής του γράμματος, δεν θα μπορούσε να λείπει και η εικονογράφησή του, με τη δημιουργία κολάζ από αποκόμματα εφημερίδας.

Οι μικροί μας πρωταγωνιστές μεταμφιέστηκαν σε ταχυδρόμους και μετέφεραν ο ένας τα γράμματα του άλλου προς τους παραλήπτες τους. Η δράση ολοκληρώθηκε με δραματοποίηση του παραμυθιού στη σκηνή του θεάτρου, όπου μαθήτριες και μαθητές «ζωντάνεψαν» τις αγαπημένες τους σκηνές από το βιβλίο.

Φωτογραφίες