Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», παράλληλα με το πρόγραμμα των εξ αποστάσεως μαθημάτων, έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν, μεταξύ άλλων, ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης με τίτλο «Ιδεολόγιον». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου να επεξεργαστούν με ειδικούς – ομιλητές ένα ευρύ πεδίο θεμάτων, συμμετέχοντας ενεργά σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, ανταλλάσσοντας ιδέες και αντιπαραβάλλοντας επιχειρήματα. 

Την Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, στις 11:30 π.μ., θα ξεκινήσει το αφιέρωμα στο πλαίσιο της επετείου για το Πολυτεχνείο. Έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε διαδικτυακά έναν εκλεκτό προσκεκλημένο. 

Ο κύριος Κώστας Κωστής, διαπρεπής πανεπιστημιακός και έγκριτος καθηγητής οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποδέχτηκε με προθυμία την πρόσκλησή μας. Θα καταθέσει τις πολύτιμες γνώσεις του και θα συνδιαλεχθεί με μαθητές του σχολείου μας, απαντώντας σε ερωτήματά τους. Επέτειος που ξεθωριάζει ή ξεσηκώνει; Συνθήματα παρωχημένα ή επίκαιρα; Ανάγκη για νέα νοηματοδότηση ή διατήρηση μιας επετειακής τελετουργίας; Μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα συζήτηση που εγγυώνται οι φιλομαθείς μαθητές και ο εκλεκτός προσκεκλημένος μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας που χρησιμοποιείται από το σχολείο μας. 

Η εμπειρία θα είναι ξεχωριστή. Αξίζει να την παρακολουθήσουμε όλοι. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Επέτειος Πολυτεχνείου: Μεταξύ νοήματος και μύθου.