Πώς επηρεάστηκε το νησί της Ρόδου την περίοδο του κορωνοϊού; Για ποιους λόγους η Ρόδος παραμένει θελκτικός προορισμός; Πώς κερδίσαμε το στοίχημα και το νησί της Ρόδου φιλοξένησε μεγάλο τουριστικό πληθυσμό;

Επιμέλεια: Άννα Βαλσάμου, Μαθηματικός & Δέσποινα Μηνά, Βιολόγος

 

Την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020, οι μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας, τον Ροδιακό Τουρισμό. Φιλοξενούμενός μας ήταν ο κ. Γιώργος Ματσίγκος, Πρόεδρος του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου και Διευθυντής ενός από τους μεγαλύτερους Ξενοδοχειακούς οργανισμούς. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την ενδιαφέρουσα ομιλία του, με θέμα τον Ροδιακό Τουρισμό, τις αντοχές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε ως νησί την εποχή του κορωνοϊού.

Ο κ. Ματσίγκος παραλλήλισε τον Τουρισμό με ένα ισόπλευρο τρίγωνο, που στις κορυφές του συνεργάζονται αρμονικά ο Πελάτης, ο Προορισμός και οι Μεταφορές.

Ανέφερε ότι οι αρμόδιοι φορείς, καθώς και όλα τα στελέχη που σχετίζονται με τον τουρισμό (tour operators, ξενοδοχοϋπάλληλοι, κ.ά.) εργάστηκαν την περίοδο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, ώστε να διασφαλίσουν την ασφαλή και ευχάριστη διαμονή των τουριστών. Τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα εφαρμόστηκαν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να επιτευχθεί ο περιορισμός της εξάπλωσης της νόσου κατά την εμφάνιση ενός κρούσματος.

Επίσης, επεσήμανε ότι η εκπαίδευση, η σοβαρότητα και η ετοιμότητα του προσωπικού στον τουριστικό τομέα σε συνδυασμό με την αγάπη και πάθος για τη Ρόδο μας, κατέστησαν για ακόμη μία χρονιά το νησί μας ως έναν από τους ποιοτικότερους και ασφαλέστερους προορισμούς της χώρας.

Τόνισε πως η Ρόδος μας αποτελεί ιδανικό προορισμό, όχι μόνο γιατί συνδυάζει διάφορες μορφές τουρισμού, αλλά και γιατί υπερέχει στις υποδομές, στον πολιτισμό, στην τοπική γαστρονομία κ.ά. Ξεχωρίζει, επίσης, γιατί σε όλα έχει ΠΟΙΟΤΗΤΑ! Στόχος και moto του είναι «Για να πετύχουμε το καλύτερο, θα πρέπει να βάλουμε στόχο το ακατόρθωτο».

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ματσίγκο για τη δυνατότητα που έδωσε στους μαθητές μας να σκεφτούν πως η σημασία του τουρισμού γίνεται ολοένα και σημαντικότερη. Το μήνυμα της ομιλίας του, ουσιαστικό: Να υποδεχόμαστε στο νησί μας όχι μόνο τουρίστες, αλλά επισκέπτες και φίλους. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να προβάλουμε άμεσα και στοχευμένα τη χώρα μας στο εξωτερικό, δημιουργώντας χωρίς καμία διαφήμιση ένα σημαντικό απόθεμα θετικής φήμης, αξιοπιστίας, ασφάλειας προορισμού.

Φωτογραφίες