Προσχολική-Νηπιαγωγείο:

Οι εορταστικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του σχολείου. Οι μικροί μας μαθητές θα έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των εγκαταστάσεων του σχολικού συγκροτήματος μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων – αφιέρωμα στην εθνική εορτή- που έχουν προετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί της προσχολικής αγωγής και θα συνδυάζει την εκπαίδευση, το παιχνίδι και τη συνεργασία.

Το πρόγραμμα της 27ης Οκτωβρίου ολοκληρώνεται στις 12:30.

Υπάρχει δυνατότητα παραμονής και απασχόλησης των παιδιών μέχρι τις 13:30. Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου θα αποσταλεί στους γονείς ηλεκτρονική φόρμα για να επιλέξουν ή όχι τη δυνατότητα αυτή.

Η επιστροφή των μαθητών με σχολικά λεωφορεία θα ξεκινήσει στις 12:30.

 

Δημοτικό:

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και θα είναι ένα αφιέρωμα στην Παιδεία και στην Πατρίδα μας. Στο πρώτο μέρος, πρωταγωνιστεί η τεχνολογία. Μέσα από τις εφαρμογές μας, θα δείτε το μέλλον της διαδικτυακής εκπαίδευσης, σήμερα. Την εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν τη θεωρούμε υποκατάστατο της φυσικής παρουσίας, αλλά μια αυτόνομη μέθοδο εμπλουτισμού της μαθησιακής λειτουργίας και ανάπτυξης της συνεργασίας. Γι’ αυτό την έχουμε υιοθετήσει πολύ πριν την επέλαση του κορωνοϊού.

Στο δεύτερο μέρος, πρωταγωνιστούν τα παιδιά μας σε δημιουργίες που θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας κάνουν να νιώσετε υπερήφανοι για εκείνα και για τη χώρα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 12:30.

Τα προγράμματα δραστηριοτήτων δεν θα πραγματοποιηθούν εκτός της «μελέτης» 15:30-18:30 που θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Λεπτομέρειες για σύνδεση και το πρόγραμμα θα αποσταλούν τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Οι γονείς που θα ήθελαν να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στα ψηφιακά εργαλεία του σχολείου μας, μπορούν να παρακολουθήσουν μία από τις δύο διαθέσιμες τηλεδιασκέψεις που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Τις προηγούμενες ημέρες έχει σταλεί e-mail με τους σχετικούς συνδέσμους αυτών των τηλεδιασκέψεων.

 

Γυμνάσιο-Λύκειο:

Το πρόγραμμα του Γυμνασίου – Λυκείου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Στο πρώτο μέρος, πρωταγωνιστεί η τεχνολογία. Θα δείτε, μέσα από τις εφαρμογές μας το μέλλον της διαδικτυακής εκπαίδευσης, σήμερα. Την εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν τη θεωρούμε υποκατάστατο της φυσικής παρουσίας, αλλά μια αυτόνομη μέθοδο εμπλουτισμού της μαθησιακής λειτουργίας και ανάπτυξης της συνεργασίας. Γι’ αυτό την έχουμε υιοθετήσει πολύ πριν την επέλαση του κορωνοϊού.

Στο δεύτερο μέρος, πρωταγωνιστούν τα παιδιά μας, σε μια παράσταση εθνικής αυτογνωσίας. Πώς βίωσε η, υπό ιταλική κατοχή, Ρόδος, τον πόλεμο του 40; Τα παιδιά, σε ρόλο δημοσιογράφου – ιστοριοδίφη θα μιλήσουν διαδικτυακά με Ροδίτες που έζησαν τα γεγονότα. Για ποιες αξίες πολεμήσαμε; Πώς εξελίχθηκες η κοινωνία, στα 80 χρόνια που πέρασαν; Τι σημαίνει ηρωισμός στον 21ο αιώνα;

Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται στις 12:30 και οι μαθητές θα το βρουν αναρτημένο στο ημερολόγιο της ψηφιακής πλατφόρμας που χρησιμοποιούν τα Εκπαιδευτήριά μας.

Η παρακολούθηση του προγράμματος είναι υποχρεωτική και οι απουσίες καταχωρίζονται κανονικά.

Το φροντιστηριακό πρόγραμμα των Εκπαιδευτικών Κέντρων «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις» για τους μαθητές του σχολείου μας πραγματοποιείται διαδικτυακά στις προβλεπόμενες ώρες.