Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και στην ενότητα «Διαδρομές στην πόλη», ακολούθησαν με επιτυχία τις οδηγίες προσανατολισμού περπατώντας στην παλιά πόλη της Ρόδου.

Επιμέλεια: Ρένα Κακούλη, Εκπαιδευτικός

 

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού με αφετηρία την πλατεία Σύμης στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου έπρεπε να διανύσουν συγκεκριμένη απόσταση μέσα από τα γραφικά δρομάκια, τις πλατείες και τις κεντρικές οδούς παρατηρώντας τόσο τον περιβάλλοντα χώρο, όσο και τα ιστορικά μνημεία και να φτάσουν στο τέρμα της διαδρομής, που ήταν η πύλη Ντ’ Αμπουάζ.

Οι μαθητές κολούθησαν πιστά τις οδηγίες προσανατολισμού που περιέχονταν στο έντυπο με τον οδικό χάρτη της Μεσαιωνικής πόλης, με αποτέλεσμα να φτάσουν με ασφάλεια στο τέλος της διαδρομής. Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγήθηκε μία στάση για ξεκούραση και περισυλλογή, με στόχο την ολοκλήρωση του σχεδίου δράσης, στην είσοδο του προαύλιου χώρου του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου.

Τελικά, η δράση στέφτηκε με επιτυχία και τα χαμόγελα ικανοποίησης και χαράς ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των μαθητών μας.

Φωτογραφίες