Την Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοινή δράση μαθητών της Α’ και ΣΤ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», κατά την οποία οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ τάξης γνωρίζουν τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού και γίνονται οι μέντορές τους για τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού θεάτρου, κυρίας Ρένας Ορφανού, εκτυλίχθηκε ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο γνωριμίας, το οποίο αποτέλεσε την αφετηρία της γνωριμίας τους για μια κοινή δημιουργική σχολική χρονιά.

Επιμέλεια: Ροδάνθη Χριστοδούλου, Εκπαιδευτικός

 

Στον διαστημικό σταθμό των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», όλα ήταν έτοιμα για την απογείωση των μικρών μαθητών. Μια έκπληξη τούς περίμενε στο διάστημα! Οι κάτοικοι των πιο περίεργων πλανητών υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τους νέους τους φίλους. Στον πλανήτη της «Λύπης» έδιωξαν μακριά τα δάκρυα των κατοίκων του, φυσώντας δυνατά, μέχρι να χαθούν σαν σαπουνόφουσκες στο απέραντο σύμπαν. Στον πλανήτη του «Γέλιου», γέλασαν πολύ και μάζεψαν τα πούπουλα της χαράς για να είναι χαρούμενοι όλη τη χρονιά. Σειρά είχε ο πλανήτης της «Βαρεμάρας», όπου «έριξαν έναν υπνάκο» και νανούρισαν έναν λούτρινο ελέφαντα, μέχρι να προχωρήσουν στον πλανήτη του «Θυμού» και να εκτονώσουν το συναίσθημά τους στη διελκυστίνδα. Έπειτα, στον πλανήτη της «Βιασύνης», έτρεξαν με απίστευτη ταχύτητα και τέλος έφτασαν στον πλανήτη του «Έρωτα». Ο «Χορός της Αγάπης», υπό την καθοδήγηση της κυρίας Μαρίας Λεβέντη, εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, έκλεισε με μοναδικό τρόπο αυτό το ξεχωριστό ταξίδι στο απέραντο σύμπαν. Είχε έρθει πια η ώρα κάθε κάτοικος του διαστήματος να φωνάξει δυνατά το όνομά του και να φέρει κοντά του, τους νέους φίλους που είχαν κάνει ένα μακρινό ταξίδι για να γνωριστούν από κοντά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αποτελεί θεσμό στα δεκαοχτώ ακαδημαϊκά έτη λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Η δράση περιλαμβάνει πλήθος κοινών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Εκπαιδευτικές επισκέψεις, χριστουγεννιάτικο πρωινό, ανάγνωση παραμυθιών και παιχνίδια στην αυλή του σχολείου, αποτελούν μερικές από τις κοινές δράσεις.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού γνωρίζοντας παιδιά της Α΄ Δημοτικού, δίνουν μια υπόσχεση να φροντίζουν τη μοναδική αυτή σχέση όλη τη χρονιά. Ανάμεσα στους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές δημιουργείται ένας ισχυρός δεσμός. Στο τέλος της χρονιάς, οι μαθητές της Α’ Δημοτικού θα περιμένουν τη δική τους σειρά για να αποχαιρετήσουν τα «εκτάκια» τους και να τους δώσουν τις δικές τους ευχές για το ταξίδι τους στο Γυμνάσιο.

Φωτογραφίες