Ο Νίκος Σαρούκος, η Μαριάννα Νάκου και ο Άγγελος Νάκος, απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», αποτελούν μέλη μιας δεκαμελούς ομάδας εθελοντών, οι οποίοι δημιούργησαν την «ψηφιακή» μορφή του πιστοποιητικού υγείας που θα εκδίδεται κατά την είσοδο στη χώρα, με μια μορφή αντίστοιχη με εκείνη που έχουν τα αεροπορικά εισιτήρια στο κινητό. 

 

Όλη η προσπάθεια ξεκίνησε την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, με στόχο να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε την επανεκκίνηση του τουρισμού για φέτος. Είμαστε μια ομάδα από 10 εθελοντές πλέον, με εμπειρία σε διάφορους τομείς, όπως η τεχνολογία/startups, το μάρκετινγκ, ο τουρισμός, τα οικονομικά και το εμπόριο. Κοινό μας στοιχείο είναι η διάθεση να επενδύσουμε ιδρώτα και τις δεξιότητές μας, ώστε να βοηθήσουμε όσο και όπως μπορούμε. Δουλεύουμε όλοι εξ αποστάσεως από 5 πόλεις και 3 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις από την ομάδα είμαστε απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», όπου και γνωριστήκαμε! (Νίκος Σαρούκος, Μαριάννα Νάκου, Άγγελος Νάκος).

Μέσω του hackathon Global Startup Weekend COVID-19 (μαραθώνιος «hacking» τεχνολογικών λύσεων), αναπτύξαμε την ιδέα και είδαμε ότι ενέπνευσε εθελοντές και οργανισμούς, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει με εκθετικούς ρυθμούς.

Εν συντομία, σκεφτήκαμε να δημιουρήσουμε την «ψηφιακή» μορφή του πιστοποιητικού υγείας που θα εκδίδεται κατά την είσοδο στη χώρα, με μια μορφή αντίστοιχη με εκείνη που έχουν τα αεροπορικά εισιτήρια στο κινητό. Αυτό θα διευκολύνει την καθημερινότητα του επισκέπτη και μπορεί να συμπληρωθεί με διάφορες άλλες δυνατότητες, ανάλογα με τα τυχόν μέτρα και τις ανάγκες του.

Η ιδέα μας και η λειτουργία της εφαρμογής περιγράφονται πιο αναλυτικά στο ολιγόλεπτο βίντεο που ακολουθεί: 

 

 

 

Επίσης, έχουμε δημιουργήσει και ένα ερωτηματολόγιο, για να καταλάβουμε καλύτερα τις ανάγκες/απαιτήσεις των Ελλήνων σχετικά με τον τουρισμό. Φυσικά, θα χαρούμε να το απαντήσετε και να το μοιραστείτε. Μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdt9GFLhKgCstbEnpFYQdyjh_iRr8v-mzFB4onVD0cvkP97DQ/viewform

 

Κάθε βοήθεια είναι υπερ-σημαντική για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας. Καλούμε όποιον θέλει να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο και να μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μας, στέλνοντας email στο nikos.saroukos@gmail.com ή καλώντας στο τηλέφωνο 6947153501 (Νίκος Σαρούκος). Επίσης, μπορείτε να μας ακολουθήσετε ηλεκτρονικά στο Facebook, στο Twitter και στην ιστοσελίδα μας (coming soon).

 

Μένουμε ασφαλείς! 

Ερχόμαστε Ελλάδα!