Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μαθηματικών, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, εκδήλωση με κεντρικό άξονα και τίτλο «Τα Μαθηματικά Είναι Παντού». Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων, όπου μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, θα παρουσιάσουν σημαντικές εφαρμογές των Μαθηματικών στην καθημερινότητα και τις υπόλοιπες επιστήμες.

Επιμέλεια: Άγγελος Ανανίας, Μαθηματικός 

 

Η 14η Μαρτίου (3/14 κατά τον Αμερικανικό τρόπο γραφής) κάθε έτους είναι αφιερωμένη στον εορτασμό του αριθμού π (του οποίου τα αρχικά ψηφία είναι 3,14 στο δεκαδικό σύστημα αρίθμησης). Ο αριθμός αυτός εκφράζει τον σταθερό λόγο της περιφέρειας προς τη διάμετρο οποιουδήποτε κύκλου και εμφανίζεται με αξιοθαύμαστο τρόπο σε πολλές εφαρμογές των Μαθηματικών. Για πρώτη φορά φέτος, με απόφαση της UNESCO, η 14η Μαρτίου καθιερώνεται ως Διεθνής Ημέρα Μαθηματικών και εορτάζεται αναδεικνύοντας την κοινή διαπίστωση ότι «Τα Μαθηματικά Είναι Παντού».

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», ως κυψέλη καλλιέργειας των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από την ιστορική αυτή γιορτή. Συμμετέχουν ενεργά, αποτελώντας ακόμα έναν κόμβο στον παγκόσμιο ιστό διάδοσης της μαγείας των Μαθηματικών.