Την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, ο κ. Νικολάι Λαζάροβ, οφθαλμίατρος, και ο κ. Ορέστης Λουκαΐδης, οπτικός-οπτομέτρης, παρέθεσαν ομιλία στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας με θέμα «Πρόληψη και Θεραπεία της μυωπίας με τη μέθοδο ορθοκερατολογίας στα παιδιά».

Επιμέλεια: Μαρία Μεντή, Φιλόλογος

 

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και των μαθητών σε θέματα που άπτονται της υγείας, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν σειρά ομιλιών με τίτλο «ΥΓΕΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ» για το τρέχον σχολικό έτος. Οι ομιλίες, τόσο προς τους γονείς όσο και προς τα παιδιά, πραγματοποιούνται στον χώρο του σχολείου μας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, από επαγγελματίες και επιστήμονες, οι οποίοι είναι γονείς μαθητών που φοιτούν στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Ο διακεκριμένος οφθαλμίατρος Νικολάι Λαζάροβ παρουσίασε με ευσύνοπτο και κατανοητό τρόπο τρόπους πρόληψης αλλά και θεραπείας της μυωπίας, σε μία εποχή που η υπέρ – έκθεση των εφήβων στην οθόνη είναι η καθημερινή πραγματικότητα σχεδόν για κάθε οικογένεια. Ακολούθησε η ομιλία του οπτικού κ. Ορέστη Λουκαΐδη, ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό τα οφέλη της πρωτοποριακής ορθοκερατολογικής μεθόδου και απάντησε με σαφήνεια σε απορίες των ακροατών.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εκλεκτούς προσκεκλημένους για την ενδιαφέρουσα ομιλία τους. Η ενημέρωση από έμπειρους επαγγελματίες και επιστήμονες θα δώσει την ευκαιρία σε όλους μας να αναγνωρίζουμε τις πιθανές απειλές για την υγεία μας, να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και να υιοθετούμε έναν υγιή και ασφαλή τρόπο ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

 

Βίντεο

 

 

Φωτογραφίες