Τη φετινή χρονιά, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ δημοτικού θα διερευνήσουν διαθεματικά τα Δωδεκάνησα. Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τη γεωγραφική θέση, τα ήθη και έθιμα των Δωδεκανήσων, τις διαφορές στη διατροφή, τους ιδιωματισμούς και τη μουσική του κάθε νησιού.

Επιμέλεια: Σταύρος Ζαφειρίου & Ντόρα Κυπριώτη, Εκπαιδευτικοί

 

Πρώτος σταθμός των μαθητών ήταν η Κάρπαθος. Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» επισκέφθηκαν την αδελφότητα Ολυμπιτών Ρόδου «Η Βρύκους» την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο από τον κ. Μακρή Νίκο, φιλόλογο, και τον κ. Αναστασιάδη Νίκο, πρόεδρο της αδελφότητας Ολυμπιτών Ρόδου «Η Βρύκους».  Ο κ. Μακρής μίλησε στους μαθητές για το παραδοσιακό σπίτι, τις συνήθειες μιας οικογένειας στην Όλυμπο της Καρπάθου, τη διατροφή και τους ιδιωματισμούς του νησιού. Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους μαθητές για τα παραδοσιακά μουσικά όργανα του νησιού. Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν συνέντευξη από τον κ. Μακρή και να  συγκεντρώσουν πληροφορίες για το νησί της Καρπάθου.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Αναστασιάδη για τη φιλοξενία και την εξαιρετική ξενάγηση στον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου και τον κ. Μακρή για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που παρείχε στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Φωτογραφίες