Ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είχε τη χαρά να φιλοξενηθεί στον Δήμο Ρόδου και συγκεκριμένα στη συνεδριακή αίθουσα του Δημαρχείου, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου. Ο κος Στράτος Καρίκης,  Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής, Οικολογίας, Ισότητας και Μετανάστευσης υποδέχθηκε με χαρά 23 μαθητές – μετόχους της εικονικής εταιρείας “Rhodes4Family, καθώς και την υπεύθυνη καθηγήτρια του ομίλου κα Σταυρούλα Αρνιθενού.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Αρνιθενού, Μαθηματικός

 

Oι μαθητές παρουσίασαν τη φετινή ιδέα του ομίλου και συγκεκριμένα τη δημιουργία μιας νέας ταξιδιωτικής εφαρμογής, με την ονομασία Rhodes4Family, μοναδική στο είδος της, που αφορά επισκέπτες της Ρόδου με οικογένειες. Μέσα από την εφαρμογή μπορεί κανείς να ενημερωθεί για όλες τις δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει η Ρόδος στους ταξιδιώτες της, κατηγοριοποιημένες ανά ηλικιακή ομάδα.

Τον λόγο πήραν οι μέτοχοι: Ελευθεριάδη Εύη, Στέργου Δέσποινα και Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, μαθητές της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, οι οποίοι περιέγραψαν πώς κατέληξε η ομάδα στην συγκεκριμένη ιδέα, καθώς και τα βήματα που ακολουθήθηκαν για την κατασκευή της. Ο κος Καρίκης επιβράβευσε τους μαθητές για την πρωτοποριακή ιδέα τους και τόνισε την ανάγκη που υπάρχει στη Ρόδο για τη δημιουργία μιας τόσο σημαντικής εφαρμογής που να περιγράφει τι πρέπει να κάνουν οι ταξιδιώτες με τις οικογένειές τους, ώστε να περάσουν αξέχαστες διακοπές. Επίσης, ο ίδιος αναφέρθηκε στο πόσο τυχερά είναι τα παιδιά να φοιτούν σε ένα σχολείο που συνεχώς παίρνει καινοτόμες πρωτοβουλίες και μέσω αυτών καλλιεργούνται νέες δεξιότητες και εμπειρίες, οι οποίες θα τους είναι χρήσιμες στο μέλλον.

Ο κος Καρίκης δεσμεύτηκε να προωθήσει την εφαρμογή “Rhodes4Family” στα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στο play store και στο app store, στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Φωτογραφίες