Μέσα από την περιήγησή μας με τα νήπια στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ήρθαμε σε επαφή με αντικείμενα καθημερινής χρήσης από την αρχαία Ελλάδα και παράλληλα γνωρίσαμε πώς ήταν η καθημερινότητα των αγοριών και των κοριτσιών τα αρχαία χρόνια!

Επιμέλεια: Μάρτζυ Δερμιτζάκη, Νηπιαγωγός

 

Τελικά, αν μπορούσες να επιλέξεις πότε θα ήθελες να ζεις, θα επέλεγες να ζεις στην αρχαία Ελλάδα ή στο σήμερα; Ποια ήταν τα δικαιώματα των ανθρώπων τότε; Ήταν τα ίδια για όλους; Μαθαίνοντας για τα δικαιώματα των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών, γνωρίσαμε πώς ήταν η καθημερινότητα των αγοριών και των κοριτσιών στην αρχαία Ελλάδα! Ακούσαμε διάφορες απόψεις, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κορίτσια έδειξαν τη χαρά τους που ζουν στην Ελλάδα του τώρα!

Μέσα από την περιήγησή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ήρθαμε σε επαφή με αντικείμενα καθημερινής χρήσης και παρατηρήσαμε πόσο διαφορετικά είναι κάποια από αυτά σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούμε σήμερα στα σπίτια μας! Τα νήπια έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους αμφορείς και τις παραστάσεις που ήταν ζωγραφισμένες επάνω! Τα αγάλματα μάς είπαν κι αυτά τις δικές τους ιστορίες για τους Θεούς, το ένδυμα και τις συνήθειές τους!

Ευχαριστούμε πολύ το φιλόξενο προσωπικό που μας υποδέχτηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο!

Φωτογραφίες