Τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το κτηνιατρείο της Ρόδου «Vet Medicare», στο πλαίσιο της συνδιδασκαλίας των μαθημάτων της Γλώσσας και της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Επιμέλεια: Ελευθερία Βασιλείου & Ζωή Ζαΐρη, Εκπαιδευτικοί 

 

Τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτηνιατρείου. Εκεί, άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τις συμβουλές των ειδικών για τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων. Αποκόμισαν πολύτιμες πληροφορίες για τα ζώα, αφού παρακολούθησαν πρώτα την εξέταση ενός σκύλου και μιας γάτας. Έμαθαν πώς καθαρίζονται τα αυτάκια των κατοικιδίων, πώς πρέπει να προσέχουν την υγιεινή των δοντιών τους αλλά και πώς κόβονται τα νύχια τους. Στη συνέχεια, είδαν πώς γίνεται ένας υπέρηχος και πώς πραγματοποιούνται οι ετήσιοι έλεγχοι για την πρόληψη προβλημάτων υγείας των κατοικιδίων. Μετά, ένα ένα παιδί με τη σειρά του, άκουσε την καρδούλα του σκύλου με το στηθοσκόπιο, εμπειρία που τα εντυπωσίασε!

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στο κτηνιατρείο με αμέτρητα χαμόγελα, τρώγοντας ένα μπισκότο σε σχήμα πατούσας που τους προσέφεραν οι υπεύθυνοι του κτηνιατρείου και με τη σκέψη πως όλα τα ζώα, άγρια, κατοικίδια, αδέσποτα, εξημερωμένα, χρειάζονται τον σεβασμό και την αγάπη μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αλέξανδρο Μπολώτο και την κ. Τσαμπίκα Κουτρούλη για την υπέροχη φιλοξενία τους, την καλή τους διάθεση και την εξαίρετη ενημέρωση που μας παρείχαν.

Φωτογραφίες