Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής από τους υπεύθυνους του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου.

Επιμέλεια – Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Ελευθερία Βασιλείου, Ζωή Ζαΐρη, Ρένα Κακούλη, Χριστιάνα Παναγίδου, Βάσω Πίνδη, Μάρθα Σταχίκα

 

Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα δημιουργικής γραφής στα Εκπαιδευτήριά μας από τους υπεύθυνους του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, το οποίο παρακολούθησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού.

Οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ένα παραμύθι και να αποτυπώσουν σε ένα χαρτί τους ήρωες της ιστορίας, βάζοντας το προσωπικό τους στίγμα και ενεργοποιώντας τη φαντασία τους. Παράλληλα, οι μαθητές της Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού, απόλαυσαν τη διήγηση του παραμυθιού «Ο ιππότης με το τριαντάφυλλο», της Τίτσας Πιπίνου. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι ίδιοι το δικό τους παραμύθι, αφού πρώτα ενημερώθηκαν για τα στάδια συγγραφής ενός παραμυθιού. Τέλος, τα παιδιά αφηγήθηκαν τις δικιές τους ιστορίες.

Η παρακολούθηση αυτού του βιωματικού προγράμματος ενεργοποίησε το ενδιαφέρον όλων των μαθητών, βοήθησε στην ανάπτυξη και προώθηση δεξιοτήτων όπως, της κριτικής σκέψης, της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους.

Φωτογραφίες