Ο Σπύρος Κυπριώτης, μαθητής της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας, κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό της «ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ», στην κατηγορία «Μουσική για ταινία (soundtrack)».

Επιμέλεια: Ιωάννης Χατζής, Υπεύθυνος Μουσικού Τμήματος Δημοτικού «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Η «Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών» προκήρυξε για το έτος 2018 Πανελλήνιους και Παγκύπριους Μουσικούς Διαγωνισμούς για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Οι κατηγορίες των διαγωνισμών είναι «Μελοποίηση Ποίησης», «Ενορχήστρωση» και «Μουσική για ταινία (soundtrack)». Σε αυτούς τους διαγωνισμούς, οι διαγωνιζόμενοι συνθέτουν μουσική για ταινία είτε ατομικά είτε ομαδικά.

Ο Σπύρος Κυπριώτης, μαθητής της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας, κατέκτησε το 1ο βραβείο του διαγωνισμού της «ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ», στην κατηγορία «Μουσική για ταινία (soundtrack)» μαθητών Δημοτικού, με το κομμάτι «Warstuff». Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Σπύρος κατακτάει το πρώτο βραβείο στη συγκεκριμένη κατηγορία του διαγωνισμού, αφού πέρσι είχε διακριθεί με το τραγούδι “Rain”.

Η σκηνή την οποία είχε στο μυαλό του ο Σπύρος, ήταν από το παρακάτω απόσπασμα του νεανικού μυθιστορήματος της Αγγελικής Δαρλάση «Το αγόρι στο θεωρείο»:

«1922. Μικρασιατική καταστροφή. Οι Έλληνες πρόσφυγες είναι πάνω από εκατομμύριο. Με απόφαση της κυβερνήσεως, οι πάνω από 70.000 πρόσφυγες που κατέφτασαν τον πρώτο καιρό στην Αθήνα, προωθήθηκαν σε διάσπαρτους καταυλισμούς καθώς και σε κτήρια όπως ο Σταθμός Λαρίσης, οι στρατώνες του Ρουφ, το Πολυτεχνείο, τα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά, το Ζάππειο και το Δημοτικό Θέατρο Αθηνών που φιλοξένησε στα 81 θεωρεία του πάνω από εκατόν πενήντα οικογένειες. Καθένα από αυτά τα 81 θεωρεία έγινε μια μικρογραφία σπιτιού, μια διάφανη ζωή που γύρεψε να σταθεί όρθια εκεί μετά τη μεγάλη καταστροφή. Εκεί μαγείρευαν, εκεί κοιμόντουσαν, εκεί άπλωναν τα ρούχα τους, εκεί κρύβονταν, εκεί ξεχνούσαν, εκεί θυμόντουσαν».

«Δεν ήθελα να πιστέψω ότι αυτή ήταν η νέα μου ζωή. Ήθελα να πιστεύω πως ό,τι ζούσαμε ήταν προσωρινό, ένα κακό όνειρο, ένας εφιάλτης που κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα τελείωνε».

Η διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει τον μαθητή Σπύρο Κυπριώτη για την πρώτη θέση στον διαγωνισμό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και του εύχεται πάντα επιτυχίες.

 

Το τραγούδι «Warstuff», με το οποίο ο Σπύρος κατέκτησε το πρώτο βραβείο: 

Φωτογραφίες