Το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» επισκέφτηκε το εργοστάσιο «Απλώς», με αφορμή τη θεματική ενότητα «Το σώμα μου»! Στόχος μας ήταν να παρατηρήσουμε τη διαδικασία κατά την οποία το γάλα από την αγελάδα, φτάνει τελικά στα χέρια μας, έτοιμο να το πιούμε!

Επιμέλεια: Μάρτζυ Δερμιτζάκη, Νηπιαγωγός

 

Όσοι γνωρίζουν την Κλεοπάτρα, θα ξέρουν και το μυστικό της για λαμπερό και απαλό δέρμα… ήταν το λουτρό στο γάλα! Αυτό που δεν ξέραμε, είναι ότι η κατανάλωση τουλάχιστον δυο ποτηριών την ημέρα θα μας προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα! Αυτό οφείλεται στις πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά του γάλακτος, που είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος και όχι μόνο.

Το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» επισκέφτηκε το εργοστάσιο «Απλώς», με αφορμή τη θεματική ενότητα «Το σώμα μου»!

Στόχος μας ήταν να παρατηρήσουμε τη διαδικασία κατά την οποία το γάλα από την αγελάδα, φτάνει τελικά στα χέρια μας, έτοιμο να το πιούμε!

Η θερμή υποδοχή του προσωπικού μάς έκανε να νιώσουμε άνετα και να εκφράσουμε όποιες απορίες που είχαμε! Ενθουσιαστήκαμε, βλέποντας πώς παράγεται το γιαούρτι, το σοκολατούχο γάλα, οι κρέμες καθώς και το αγαπημένο μας ρυζόγαλο! Πρώτη μας σκέψη; Θέλουμε να τα γευτούμε όλα!

Από την επόμενη ημέρα κιόλας, συζητούσαμε για τα γερά δόντια, τα υγιή οστά και την μυϊκή ανάπτυξη. Είναι πολλά τα οφέλη του γάλακτος στον οργανισμό μας!

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του εργοστασίου για τη φιλοξενία και την ξενάγηση.

Φωτογραφίες