Ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου, Νίκος Μπουτσιούκης, διακρίθηκε στους συγκεκριμένους απαιτητικούς διαγωνισμούς, αποσπώντας έπαινο. 

 

Το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, οργάνωσε και φέτος τους μαθητικούς διαγωνισμούς Μαθηματικών «ΕΥΔΗΜΟΣ» και «ΙΠΠΑΡΧΟΣ». Ο διαγωνισμός «ΕΥΔΗΜΟΣ» πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2018 και συμμετείχαν 130 μαθητές της Α΄ Γυμνασίου από τα Γυμνάσια του Νομού Δωδεκανήσου. Ο διαγωνισμός «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2019 και δικαίωμα συμμετοχής είχαν 34 μαθητές της Α΄ Γυμνασίου που προκρίθηκαν από τον διαγωνισμό «ΕΥΔΗΜΟΣ».

Στους παραπάνω διαγωνισμούς διακρίθηκε ο μαθητής της Α’  τάξης του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Νίκος Μπουτσιούκης, που απέσπασε έπαινο.

Η παραπάνω διάκριση του μαθητή μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού στους διαγωνισμούς αυτούς οι μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν θέματα υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τον Νίκο Μπουτσιούκη για τη σημαντική διάκρισή του και εύχεται κάθε επιτυχία στους νέους στόχους του.

Η διάκριση αυτή αποτελεί συνέχεια των διακρίσεων που είχαν μαθητές μας στους διαγωνισμούς μαθηματικών των άλλων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα του 79ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικών «Ευκλείδης» για το σχολικό έτος 2018-2019. Σε αυτόν τον διαγωνισμό διακρίθηκαν δύο μαθητές των  Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Ειδικότερα, από τη Γ΄ τάξη του Λυκείου διακρίθηκε ο Νικόλαος-Άγγελος Σκουμιός και από τη Γ΄ τάξη του Γυμνασίου ο  Γεώργιος-Τσαμπίκος Κοντός. Οι δύο παραπάνω μαθητές θα συμμετέχουν στη τρίτη και τελευταία φάση των διαγωνισμών Μαθηματικών με την επωνυμία 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς Μαθηματικών, όσο και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν.