Οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και συγκεκριμένα στην ενότητα «Διατροφή» έμαθαν πώς στρώνεται ένα γιορτινό τραπέζι και ποιοι είναι οι κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται σε ένα γεύμα.

Επιμέλεια: Ρένα Κακούλη, Εκπαιδευτικός

 

Αρχικά, οι μαθητές άκουσαν με προσοχή τις πολύτιμες συμβουλές για ένα πετυχημένο στρώσιμο τραπεζιού. Κατόπιν, έγινε λεπτομερής περιγραφή και επίδειξη τοποθέτησης στη σωστή σειρά των κατάλληλων για κάθε περίσταση σερβίτσιων. Στο τέλος, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, εφάρμοσαν στην πράξη όσα έμαθαν. Η αστείρευτη φαντασία και δημιουργικότητα των μαθητών συντέλεσαν ώστε η διακόσμηση των τραπεζιών να είναι ευφάνταστη, πρωτότυπη, μοναδική και σύμφωνα με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κ. Χριστίνα Κατσιμπράκη και τον κ. Δημήτρη Καραπάνο, ιδιοκτήτες του εστιατορίου “4 Seasons”, για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες