Με αφορμή την κήρυξη του έτους 2018 ως έτους Μαθηματικών, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»,την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου από τις 08:30 έως 14:30, οργανώνουν την «Ημέρα Μαθηματικών» στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων.

 

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας οι μαθητές θα κληθούν να… ταξιδέψουν στον μαθηματικό κόσμο! Σκοπός είναι να συγκεντρώσει κάθε μαθητής έξι (6) σφραγίδες στο «μαθηματικοδιαβατήριό» του, καθώς θα επιλέξει να επισκεφθεί έξι (6) διαφορετικές «μαθηματικοχώρες» από τις δώδεκα (12) που προσφέρονται!

Οι μαθητές θα εμπλακούν σε δρατηριότητες, οι οποίες προάγουν τη μαθηματική παιδεία και συντονίζονται, επίσης, από μαθητές. Το περιεχόμενο αυτών των δραστηριοτήτων συνδέει τα Μαθηματικά με τέχνες, όπως η μουσική, ο χορός, ο κινηματογράφος και η λογοτεχνία, με επιστήμες, όπως η βιολογία, η ιατρική, η ιστορία, η φιλολογία αλλά και με την καθημερινή ζωή. Πολλά δημιουργικά παιχνίδια, όπως γρίφοι, πολυδιάστατα puzzleκαι άλλα, θα δώσουν μια διασκεδαστική νότα στην «Ημέρα Μαθηματικών» και το εστιατόριο «Rest Point» των Εκπαιδευτηρίων θα προσφέρει εδέσματα με ιδιαίτερο γευστικό και «γεωμετρικό» ενδιαφέρον.

Σε αυτό το ξεχωριστό μαθηματικό φεστιβάλ, ενεργό ρόλο θα έχει ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Ν. Δωδεκανσήσου, Δρ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο οποίος θα παρουσιάσει το μαθηματικό έργο του Ίππαρχου του Ρόδιου καθώς και τον τρόπο κατασκευής και χρήσης του  «τετράντα».