“…να αναζητείτε εσωτερικές εμπειρίες, εσωτερικές πυξίδες πλεύσεις από τις ιστορίες των γύρω σας, από όπου και αν αυτοί προέρχονται, και κυρίως από τις ιστορίες που έκαναν τους ανθρώπους καλύτερους, χρησιμότερους, δυναμικότερους και έγιναν οι ίδιοι μια από τις σημαντικότερες εμπειρίες μας”.

Σταμάτης Γιατρού, ομιλητής 1ου TEDxYouth@Rhodes.

“… στο τέλος θα πρέπει να έχεις ευχαριστηθεί τη ζωή όπως εσύ πραγματικά θέλεις, να την έχεις διαμορφώσει πάνω στα δικά σου θέλω και τα δικά σου πιστεύω… αν όχι, κάνε την ανατροπή, δημιούργησε ένα καινούργιο νόημα στη ζωή σου”.

Δέσποινα Δοντά, ομιλήτρια 1ου TEDxYouth@Rhodes.

“…Λένε ότι αν αποδεχτείς το ξένο και το διαφορετικό, τότε χάνεις ένα κομμάτι σου και είναι αλήθεια. Χάνεις το περιττό, το αρνητικό, αυτό που θα σε εμποδίσει να υποδεχτείς το καινούργιο, το διαφορετικό και το ξένο”.

Κωνσταντίνα Γαντάρη, ομιλήτρια 1ου TEDxYouth@Rhodes.

 

Με εφόρμηση τη μεγάλη επιτυχία του 1ου TEDxYouth@Rhodes, προετοιμάζεται αυτή την περίοδο τo 2o TEDxYouth@Rhodes που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Οι διοργανωτές του 2oυ TEDxYouth@Rhodes καλούν μαθητές και μαθήτριες από Β΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου, από όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού, να ανέβουν στην σκηνή και να εμπνεύσουν με τις ιδέες τους τον κόσμο. Οι νεαροί ομιλητές, με τον αστείρευτο ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητά τους, καλούνται να μοιραστούν με το κοινό της Ρόδου αξίες άξιες διάδοσης, προσωπικά βιώματα, ατομικές και ομαδικές προκλήσεις.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι οι «Μοντέρνοι Καιροί». Οι Μοντέρνοι Καιροί έχουν τα πάντα! Έχουν τεχνολογία, φόβο, αγάπη, ρατσισμό, άγνωστο, αισιοδοξία, αλλαγή, ελπίδα! Το μοντέρνο του παρόντος είναι το παλιό του μέλλοντος ή θα είναι πάντα ένα όνειρο! Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον διαμόρφωσε τους Μοντέρνους Καιρούς του τώρα και του αύριο! Τους Μοντέρνους Καιρούς ενός καλύτερου κόσμου! 

Το TED αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει ως σκοπό να προβάλλει αξίες άξιες διάδοσης. Η αρχή έγινε το 1984 στις ΗΠΑ, όπου συναντήθηκαν άνθρωποι της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του σχεδίου και έτσι προέκυψε και το όνομα TED (Technology, Entertainment, Design). Σήμερα, έχει εξελιχθεί σε ένα τεράστιο δίκτυο ιδεών που καλύπτει όλο το φάσμα των επιστημών και τεχνών, προβάλλοντας κάθε αξιόλογη προσπάθεια ξεχωριστών προσωπικοτήτων να αλλάξουν τον κόσμο. Για τον ίδιο σκοπό, πραγματοποιούνται και ανεξάρτητες διοργανώσεις TEDx, για να μεταφέρουν το πνεύμα και την εμπειρία ενός TED σε τοπικό επίπεδο.

Για να καταθέσεις την υποψηφιότητά σου ως ομιλητής στο 2o TEDxYouth@Rhodes, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx…

και στείλε στο tedxyouth@rpschool.gr ένα βίντεο διάρκειας περίπου 3 λεπτών, στο οποίο να παρουσιάζεις τον εαυτό σου και το θέμα της ομιλίας σου. Μην παραλείψεις να τονίσεις την κύρια ιδέα σου και γιατί είναι άξια διάδοσης. 

Στείλε τη συμμετοχή σου έως την Πέμπτη 6/12/2018. 

Σου προτείνουμε να παρακολουθήσεις το 1ο TEDxYouth@Rhodes  στο https://www.youtube.com/results?search_query=tedxyouth%40rhodes

(όρος αναζήτησης: TEDxYouth@Rhodes)

Το ταξίδι της προετοιμασίας μας ξεκινάει στις 16 Δεκεμβρίου με σεμινάρια δημόσιας ομιλίας που θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή απόγευμα στις 7μ.μ.!

Οι διοργανωτές:

Μάνος Χατζημαλωνάς  manos@philotimo.org

Κυριάκος Κυριακούλης  kiriakoulisk@rpschool.gr

Αγγελική Τενέντε  angelatenente@hotmail.com

Λίνα Φιλιππάκη  Lina.filippaki@hotmail.com

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab