Τα μέλη του Βιοκήπου αποδεικνύουν ότι ο σχολικός κήπος δεν είναι μόνο ένα διακοσμητικό στοιχείο της αυλής, αλλά ένας τρόπος δραστηριοποίησης των μαθητών για την υλοποίηση των κατάλληλων δραστηριοτήτων που θα μετατρέψει τον σχολικό λαχανόκηπο σε καινοτόμο χώρο εναλλακτικής μάθησης και εφόδιο για τα σημερινά παιδιά, καθιστώντας τα πιο υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες.

Επιμέλεια: Νίκος Αντωνούρης, Φιλόλογος-Υπεύθυνος Βιοκήπου

 

Οι μαθητές του Βιοκήπου, αφού ξεχορτάριασαν, τσάπισαν και έσπειραν τα παρτέρια του ομίλου, είδαν τη σπορά τους να καρποφορεί κι ένα μέρος της παρέδωσαν με υπερηφάνεια στο εστιατόριο Rest Point, το οποίο με τη σειρά του θα ετοιμάσει γευστικές και θρεπτικές σαλάτες εποχής. Στη νέα σπορά, μετά την απαραίτητη προεργασία, φύτεψαν μπρόκολα, παντζάρια, ρόκα και σπανάκι.

Βλέποντας τους καρπούς των κόπων τους, οι μαθητές αναπτύσσουν συναισθήματα ικανοποίησης, υπερηφάνειας και υπευθυνότητας. Τα μέλη του Βιοκήπου αποδεικνύουν ότι ο σχολικός κήπος δεν είναι μόνο ένα διακοσμητικό στοιχείο της αυλής, αλλά ένας τρόπος δραστηριοποίησης των μαθητών για την υλοποίηση των κατάλληλων δραστηριοτήτων που θα μετατρέψει τον σχολικό λαχανόκηπο σε καινοτόμο χώρο εναλλακτικής μάθησης και εφόδιο για τα σημερινά παιδιά, καθιστώντας τα πιο υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες.

Φωτογραφίες