Ο Όμιλος Μαγειρικής είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί τον chef Γιώργο Τρουμούχη, ο οποίος μίλησε στους μαθητές του Ομίλου για τη μοντέρνα δημιουργική κουζίνα.

Επιμέλεια: Γιούλα Ρούσσου, Καθηγήτρια γαλλικών &

                      Άννα Βαλσάμου, Μαθηματικός

 

Στο πλαίσιο της ενότητας «Μοντέρνα κουζίνα», ο Όμιλος Μαγειρικής είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί τον chef Γιώργο Τρουμούχη. O κύριος Τρουμούχης είναι ο Executive Chef του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο σεφ μίλησε στους μαθητές του Ομίλου για τη μοντέρνα δημιουργική κουζίνα, είδος που υπηρετεί, με στόχο να προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες βασιζόμενος στην παράδοση. Έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναδρομή («Πώς φτάσαμε ως εδώ»), εξήγησε στους μαθητές για τα αστέρια Michelin, με τα οποία βραβεύονται οι σεφ και τα εστιατόρια και έκανε τη διάκριση μεταξύ Nouvelle cuisine, fusion cuisine και μοριακής κουζίνας. Επίσης, τόνισε ότι στη μοντέρνα κουζίνα δεν υπάρχουν κανόνες, χρησιμοποιούμε απλά υλικά, μέχρι και τοπικά προϊόντα από φάρμες. Τέλος, μας μίλησε για τα μενού γευσιγνωσίας, στα οποία έχουμε περισσότερα πιάτα και μικρότερες μερίδες καθώς επίσης και για τις νέες τεχνικές μαγειρέματος.

Λίγα λόγια για τον κύριο Τρουμούχη:

Ο Γιώργος Τρουμούχης γεννήθηκε στη Ρόδο και μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στις καλύτερες κουζίνες της εποχής. Με πατέρα έναν παθιασμένο chef, δεν είχε και πολλές επιλογές για το επάγγελμα που θα ακολουθούσε. Έτσι, ξεκινώντας μαζί του στις καλοκαιρινές διακοπές ως παιδί για όλες τις δουλειές και σε όλα τα πόστα, έμαθε ότι μαγειρική σημαίνει ενέργεια, επιδεξιότητα και μαστοριά.

Όλα αυτά τα χρόνια, η μαγειρική αποτελούσε για εκείνον αντικείμενο συζήτησης της τελειότητας και της υπέρβασης, μέσα από το αναπάντεχο και το απρόβλεπτο. Πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε μαζί με φίλους μια λεπτομερή καταγραφή της ροδίτικης κουζίνας. Επισκέφθηκαν όλα τα χωριά του νησιού και πόρτα – πόρτα συγκέντρωσαν όλες τις ροδίτικες παραδοσιακές συνταγές.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Τρουμούχη για την παρουσίασή του καθώς και το ξενοδοχείο Elysium Resort & Spa.