Το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ανέλαβε τη διοργάνωση της 22ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων στην πόλη της Ρόδου, με τη συμπαράσταση και την έμπρακτη συμβολή των τοπικών αρχών και φορέων.

 

Η 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων πραγματοποιήθηκε από τις 19 μέχρι τις 24 Ιουνίου 2018 και σε αυτήν συμμετείχαν οι 11 χώρες από τη Βαλκανική χερσόνησο καθώς και 9 επισκέπτριες χώρες (η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μολδαβία, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Σερβία, η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γαλλία, το Καζακστάν, η Κροατία, η Σαουδική Αραβία, το Τουρκμενιστάν και οι Φιλιππίνες).

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ήταν συνδιοργανωτής της Ολυμπιάδας και μάλιστα ανέλαβαν εξ ολοκλήρου το τεχνικό μέρος της διοργάνωσης, αφού ολόκληρο το διαγωνιστικό μέρος της Ολυμπιάδας έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Η όλη διοργάνωση εκ μέρους του σχολείου μας κρίθηκε καθ’ όλα άρτια, γεγονός που καταδεικνύεται από τα συγχαρητήρια που έδωσαν οι Αρχηγοί των αποστολών αλλά και οι μαθητές που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα.

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» έδειξαν για άλλη μια φορά ότι μπορούν να ανταποκρίνονται επιτυχώς ακόμα και σε ιδιαίτερα απαιτητικές διοργανώσεις.

Αναφορά στους διακριθέντες Έλληνες μαθητές έγινε και στην ιστοσελίδα www.alfavita.gr, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/ellines-mathites-me-metallia-stin-22i-valkaniki-mathimatiki-olympiada-neon

 

Φωτογραφίες