Με τη βοήθεια του πειράματος, τα φυσικά φαινόμενα γίνονται πιο εύκολα και κατανοητά. Πόσο μάλλον, όταν οι πειραματικές διατάξεις και η παρουσίασή τους γίνονται από επαγγελματία ηλεκτρονικό, τον κ. Θανάση Κλαδάκη.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Παππάς, Χημικός, M.Sc.

Ο ηλεκτρισμός θεωρείται ως μια από τις πιο δύσκολες ενότητες της Φυσικής, ως προς τη διδασκαλία του και την κατανόησή του από τους μαθητές. Με τη βοήθεια όμως του πειράματος, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Πόσο μάλλον, όταν οι πειραματικές διατάξεις και η παρουσίασή τους γίνονται από επαγγελματία ηλεκτρονικό.

Ο κ. Θανάσης Κλαδάκης, με αρκετά απλά αλλά και συνάμα εντυπωσιακά πειράματα, βοήθησε τα παιδιά να καταλάβουν πώς λειτουργούν διατάξεις και συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, μιας και η ζωή μας πλέον είναι κατά κάποιον τρόπο εξαρτημένη από τον ηλεκτρισμό.

Ο νόμος του Ohm και του Laplace έπαψαν να είναι μόνο γράμματα και τύποι. Ο ενθουσιασμός και η αυτοπεποίθηση που νιώθουμε, όταν ανακαλύπτουμε κάτι που ήταν μυστήριο, φαινόταν καθαρά στα πρόσωπα των μαθητών της Γ’ τάξης του Γυμνασίου, μετά το τέλος της παρουσίασης.

Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κλαδάκη, που άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την καθημερινή μας ζωή.

Αποσπάσματα από την επιστημονική επίδειξη (Βίντεο) και φωτογραφίες