Ο μαθητής της Β΄ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Νίκος Σκουμιός του Μιχαήλ και της Ευδοκίας πέτυχε μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο. Ειδικότερα, κατέκτησε το 3ο βραβείο (χάλκινο μετάλλιο) στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» (στην κατηγορία των μαθητών Λυκείου) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου 2018.

 

Ο Νίκος Σκουμιός είχε διακριθεί στις δύο πρώτες φάσεις των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά («Θαλής» και «Ευκλείδης»). Η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» είναι η τρίτη και τελευταία φάση των διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας όπου συμμετέχουν οι μαθητές με ιδιαίτερα υψηλή επίδοση στα μαθηματικά πανελληνίως. Τα θέματα που διαπραγματεύονται οι μαθητές σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού είναι αυξημένου βαθμού δυσκολίες και συναγωνίζονται τα θέματα των διεθνών Ολυμπιάδων. Μάλιστα, τα θέματα του φετινού διαγωνισμού θεωρήθηκαν τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών. Πρόκειται λοιπόν για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση που απέσπασε ο μαθητής μας σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ο Νίκος Σκουμιός φοιτά από την Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», όπου και αριστεύει σε κάθε σχολικό έτος. Είχε πρωτεύσει ως μαθητής της Α΄ Γυμνασίου στους διαγωνισμούς «Εύδημος» και «Ίππαρχος» που διοργάνωσε το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ως μαθητής της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» (στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου).

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τον Νίκο Σκουμιό για την ιδιαίτερα σημαντική διάκρισή του και του εύχεται κάθε επιτυχία στους νέους στόχους του. Επίσης, συγχαίρει και τον μαθητή της Β΄ τάξης του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Γιώργο-Τσαμπίκο Κοντό που συμμετείχε στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» (στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου).