Ένα αγαπημένο θέμα των παιδιών, είναι «Το σώμα μας». Είναι πολύ περίεργα να μάθουν για το πώς λειτουργούν τα όργανα του σώματός μας.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Μαράντου, Νηπιαγωγός

 

Τι κάνει η καρδιά; Οι πνεύμονες; Πού καταλήγει το φαγητό; Πώς κυκλοφορεί το αίμα στο σώμα μας; Γιατί είναι κόκκινο; Ποιοι είναι οι λευκοί ιππότες που πολεμάνε τα μικρόβια; Ποιος κλείνει τις πληγές στο δέρμα μας; Πού πάνε οι θρεπτικές ουσίες που παίρνουμε, όταν τρώμε υγιεινά; Ποιοι είναι οι ταχυδρόμοι του εγκεφάλου; Τα ζώα έχουν τα ίδια όργανα με εμάς; Τόσες πολλές ερωτήσεις, που απαντήθηκαν μέσα από βιωματικά παιχνίδια, ομαδικές και ατομικές εργασίες, ιστορίες από τη μυθολογία και τραγούδια!

Κι επειδή το ανθρώπινο σώμα είναι μία τέλεια μηχανή που χρειάζεται τους δικούς του μηχανικούς-γιατρούς, μας επισκέφτηκαν στο νηπιαγωγείο, οι γιατροί κυρία Άννα Χαρίτου (μικροβιολόγος), ο κύριος Θανάσης Χαστάς (παθολόγος) και η κυρία Τσαμπίκα Βαλσάμη (κτηνίατρος). Με μεγάλη υπομονή, πλούσιο εποπτικό υλικό και ευφάνταστους τρόπους, έλυσαν όλες μας τις απορίες! Τους ευχαριστούμε θερμά για την καλή τους διάθεση και την προθυμία τους να βρεθούν κοντά μας.

Φωτογραφίες