Μια σημαντική μουσική εμπειρία αποκόμισαν οι μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας, καθώς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση νυκτών λαϊκών οργάνων (μπουζούκι τρίχορδο & τετράχορδο, τζουρά, μαντολίνο) από έναν εξαιρετικό μουσικό και δάσκαλο: τον κ. Βασίλη Καράμαλη.

Επιμέλεια: Γιώργος Ξανθόπουλος, Μουσικός

 

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας και της προέλευσης των οργάνων, οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και προσήλωση τις λεπτομέρειες αυτής της δαιδαλώδους πορείας και εξέλιξης– από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, δίνοντας αφορμή για ερωτήσεις και εκτενή συζήτηση σχετικά με μουσικά ζητήματα της λαϊκής μουσικής παράδοσης.

Η παρουσίαση του κ. Καράμαλη ολοκληρώθηκε με «τα πρώτα βήματα» στις χορδές και τα τάστα μπουζουκιού και μαντολίνου, καθώς πολλοί μαθητές επιχείρησαν να ανακαλύψουν τα μυστικά της μουσικής εκτέλεσης, υπό τις οδηγίες του δασκάλου τους.

Λίγα λόγια για τον κ. Βασίλη Καράμαλη

Ο κ. Βασίλης Καράμαλης είναι μουσικός, παιδαγωγός και συνθέτης, με σημαντική καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποτελεί μέλος του δυναμικού του «ΡΟΔΙΩΝ Ωδείον», στο οποίο διδάσκει μπουζούκι, τζουρά και μαντολίνο.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Καράμαλη για το μαγευτικό ταξίδι στη λαϊκή μουσική παράδοση.

Φωτογραφίες