Την Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της Ζώνης Ευέλικτων Δράσεων (Ζ.Ε.Δ.), η Α΄ τάξη του Γυμνασίου είχε τη χαρά να μυηθεί στον υπέροχο κόσμο του επιτραπέζιου παιχνιδιού Scrabble από τον ιατρό, κ. Κατσογριδάκη Βαγγέλη, γονέα αποφοιτήσαντα μαθητή του σχολείου και ενεργό μέλος της λέσχης Scrabble Ρόδου.

Επιμέλεια: Μανώλης Κοντός, Φυσικός &

                      Κατερίνα Παπαδημητρίου, Μαθηματικός

 

Στον φιλόξενο και ζεστό χώρο της βιβλιοθήκης των Εκπαιδευτηρίων, οι μαθητές και των δύο τμημάτων της Α’ Γυμνασίου χωρίστηκαν σε ομάδες και επιδόθηκαν σε ένα συναγωνιστικό παιχνίδι, με σκοπό να καταφέρουν να σχηματίσουν όσες περισσότερες λέξεις μπορούσαν στους πίνακες του παιχνιδιού και να συγκεντρώσουν τους περισσότερους δυνατούς πόντους!

Τα παιδιά τάχθηκαν με σεβασμό απέναντι στους κανόνες του παιχνιδιού και παρήγαγαν λέξεις χρησιμοποιώντας την φαντασία και τον ενθουσιασμό τους, συνδυάζοντας τη γλωσσική εξάσκηση με την ψυχαγωγία καθώς και τη συνεργασία σε πλαίσιο ομάδων. Μάλιστα, οι μαθητές και οι μαθήτριες διασκέδασαν τόσο πολύ, που ακόμα και μετά το τέλος του διαθέσιμου χρόνου έμειναν καθηλωμένοι μπροστά από το παιχνίδι, αξιοποιώντας και τον χρόνο του διαλείμματός τους!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κατσογριδάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε ακόμη μια φορά στο κάλεσμά μας και με τον δικό του τρόπο ενέπνευσε τους μαθητές και τους συμβούλευε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τους.

Φωτογραφίες