Τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, οι μαθητές του Βιοκήπου επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού Θεολόγος. Το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε είχε θέμα «Αειφορία και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Επιμέλεια: Νίκος Αντωνούρης, Φιλόλογος

 

Στο πλαίσιο της Ζώνης Εναλλακτικής Εκπαίδευσης (Ζ.Ε.Ε.) των Εκπαιδευτηρίων μας, οι μαθητές του Βιοκήπου επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού Θεολόγος και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Αειφορία και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Εκεί, έγινε ξεχωριστή παρουσίαση για την αξιοποίηση της βιομάζας, ως στοιχείο πρώτης ύλης παραγωγής καυσίμων φιλικών προς το περιβάλλον, από βαμβάκι, καλάμι και άγρια αγκινάρα. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ορισμένα αρωματικά φυτά της Ρόδου, στον βοτανόκηπο του Κέντρου. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες οι μαθητές πληροφορήθηκαν για το ενεργειακό τους αποτύπωμα (Λογισμικό WWF) και την αξία της αειφορίας και της οικολογικής συνείδησης. Ακόμη, οι μαθητές συμμετείχαν σε ανοικτή δημόσια συζήτηση, επιχειρηματολογώντας, μέσω παιχνιδιού ρόλων, με θέμα τη Δημιουργία Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος στο νησί μας.

Ευχαριστούμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τη φιλοξενία και το ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Φωτογραφίες