Η εβδομάδα «Ρομποτικής-Τεχνολογίας» στάθηκε η αφορμή για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των «Ιππόκαμπων» στο εργαστήριο επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών του κ. Θανάση Κλαδάκη.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Χριστιάνα Παναγίδου, Τάσος Παππάς

 

Όπως είναι γνωστό, η εμπειρία των παιδιών με θέματα «ηλεκτρονικής» φύσης είναι περιορισμένη. Η αρχή γίνεται στην Ε’ Δημοτικού και οι «Ιππόκαμποι» θα έρθουν σε επαφή με την Φυσική την επόμενη σχολική χρονιά. Είχαν όμως την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και να τις διευρύνουν, αφού επισκέφτηκαν το εργαστήριο επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών του κ. Θανάση Κλαδάκη.

Η εβδομάδα «Ρομποτικής-Τεχνολογίας» στάθηκε η αφορμή για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη. Τα παιδιά υποδέχθηκε ο κ. Κλαδάκης, ο οποίος ταξίδεψε τα παιδιά σε ένα κόσμο εφαρμογών ηλεκτρονικής, μιλώντας τους αρχικά για θεμελιώδεις έννοιες, όπως κίνηση ηλεκτρονίων, τριβή, θερμότητα, αγωγούς, μονωτές και πηγές ενέργειας. Η ποικιλία των εφαρμογών που παρουσιάστηκαν στο εργαστήριο ενθουσίασε τα παιδιά, αφού περιελάμβανε ρύθμιση φωτός με μύτες μολυβιού, άναμα LED με κινητήρα, κίνηση κινητήρα με την χρήση κινητήρα, ανάκλαση φωτός και laser σε CD, εστίαση φωτός με μεγεθυντικό φακό όπου έμαθαν την οπτική ίνα, παρουσίαση του ανθρώπινου σώματος ως καλού αγωγού ηλεκτρισμού και πολλά άλλα.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Θανάση Κλαδάκη για την εξαιρετική και δυναμική παρουσίαση, καθώς ο ενθουσιασμός στα πρόσωπα των παιδιών ήταν έκδηλος και η ανυπομονησία τους για την Φυσική της Ε’ Δημοτικού ήταν μεγάλη.

Φωτογραφίες