Επίσκεψη στο Ενυδρείο πραγματοποίησαν οι «Αστερίες» και οι «Γαρίδες» του Summer School.

Επιμέλεια: Ειρήνη Χατζηφούντα & Γεσθημανή Φρονιμοπούλου, Εκπαιδευτικοί

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Γεσθημανή Φρονιμοπούλου, Λουίζα Γκούλελη, Λάμπρος Κολοβός, Παναγιώτης Βαρβαρέτος, Φωτεινή Φυτσιλή, Ειρήνη Χατζηφούντα

 

Ξενάγηση στον βυθό…Πού αλλού; Στο Ενυδρείο.. Τι κρύβεται άραγε κάτω από το μπλε που βλέπουμε στον ορίζοντα; Μια όμορφη ζωή υπάρχει μέσα στον βυθό… Ζώα θηλαστικά, ζώα ωοτόκα, ψάρια μικρά, μεγάλα, άλλα πολύχρωμα και άλλα με παράξενο σχήμα.. Όλα τους όμως μοναδικά. Και δεν είναι μόνο αυτά… Χταπόδια, καλαμάρια, αστερίες, κοράλλια.. Όπου κι αν κοιτάξεις, βλέπεις κάτι όμορφο και συναρπαστικό.

Όλα αυτά ανακάλυψαν οι «ΑΣΤΕΡΙΕΣ» και οι «ΓΑΡΙΔΕΣ» στο Ενυδρείο. Κάποια από αυτά τα είδαν μέσα στο νερό και για κάποια άλλα μάς μίλησαν… Μάθαμε για τη φώκια ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ, που βρίσκεται στα νερά της Μεσογείου μας και κινδυνεύει να εξαφανιστεί το είδος της.  Το ενδιαφέρον μάς κέντρισε επίσης και η ιστορία μιας μικρής χελώνας ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ, που βρέθηκε πριν μερικά χρόνια τραυματισμένη στα νερά της Ρόδου και μπόρεσε να πάει ξανά στο σπίτι της, έπειτα από 8 μήνες περίθαλψης! Επίσης, μάθαμε για το ΓΚΙΖΑΝΙ, το ροδίτικο ψαράκι που ζει στα γλυκά νερά.

Μετά την ξενάγησή μας στον χώρο του Ενυδρείου, μεταμορφωθήκαμε σε ψαράκια ή σε μικρούς δύτες, κάνοντας face painting! Κλείσαμε τη μέρα μας, φτιάχνοντας ψηφιδωτά ψαράκια!

Ανυπομονούμε για την επόμενη εξόρμησή μας!

Φωτογραφίες