Η τρίτη ημέρα των Φυσικών Επιστημών (Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017) συνεχίστηκε με καινούργιες διασκεδαστικές δράσεις για τους νεαρούς ερευνητές.

 

1η Δράση: «Φως και … δέος»

Επιμέλεια – Υπεύθυνοι Δράσης: Θανάσης Κλαδάκης & Βλάσης Τσίννας

 

Τρίτη ημέρα και η μύηση στον κόσμο της φυσικής ξεκίνησε με ένα ταξίδι στο … φως. Πώς λειτουργεί το μάτι μας; Τι είναι το φως, η ακτινοβολία, τα φωτόνια, το Laser; Οι μικροί ερευνητές ανέλυσαν το ηλιακό φως στα χρώματα της ίριδας, είδαν την ανάκλαση, τη διάθλαση της δέσμης Laser σε πανέμορφα χρωματιστά υγρά. Πολλαπλές ανακλάσεις, περίθλαση, διάχυση, όλα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών. Και τότε άρχισαν οι ερωτήσεις και τα καλύτερα …. Μίξη ακτινοβολιών και πανδαισία χρωμάτων σε φωτορυθμικά, οπτικό μεταίσθημα, κινηματογράφος, προβολές 3D, ακτίνες να ταξιδεύουν παντού, να διασταυρώνονται και να δίνουν μοναδικές εικόνες.  Και μετά … οι μικροί επιστήμονες σε δράση! Έφτιαξαν τον δικό τους projector και ρύθμισαν την παρακολούθηση της δικής τους … ταινίας!

Φωτογραφίες

2η Δράση: «Η δύναμη του αέρα»

Επιμέλεια – Υπεύθυνη Δράσης : Χριστίνα Χατζηδιάκου, Φυσικός

 

Οι μικροί ερευνητές της Φυσικής Εβδομάδας συνέχισαν τη μέρα τους με δράσεις αφιερωμένες στη «δύναμη» του αέραΙπποπόταμοι με προσωπικότητα βεντούζας εισήγαγαν τους μαθητές στην Επιστήμη της «Βεντουζολογίας» και στη διαπίστωση της διαφοράς των πιέσεων. Στη συνέχεια, έλυσαν προβληματισμούς, όπως το πώς διαπιστώνουμε την ύπαρξη του ατμοσφαιρικού αέρα αλλά και έξυπνους γρίφους που κέρδισαν το ενδιαφέρον των παιδιών, όπως το να πιάσουμε ένα κέρμα από τον πάτο ενός πιάτου γεμάτου με νερό χωρίς να βραχεί ούτε ένα μας δαχτυλάκι!

Φωτογραφίες