Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών αποτελεί θεσμό στρατηγικής σημασίας τόσο για τη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξη των ίδιων των εκπαιδευτικών, όσο και για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών συστημάτων. Οι Dr. Jem Poster και Dr. Sarah Burton, ειδήμονες σε θέματα δημιουργικής γραφής, θα διδάξουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» από τις 21 ως τις 28 Ιουνίου

Επιμέλεια: Ελένη Κυριακούλη, Εκπαιδευτικός

 

Στην εκπαιδευτική πολιτική των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συμπεριλαμβάνεται η διοργάνωση σε συστηματική βάση σεμιναρίων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Σε αυτά τα σεμινάρια, ειδικοί επιστήμονες αξιολογούν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και διδάσκουν στους εκπαιδευτικούς την εφαρμογή σύγχρονων προγραμμάτων, που είναι βασισμένα σε νέα επιστημονικά δεδομένα.

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», όπως κάθε χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας τους, πραγματοποιούν και φέτος στο διάστημα 15-30 Ιουνίου 2017 την πρώτη φάση του προγράμματος επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για την οργάνωση και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου του νέου σχολικού έτους 2017-2018. Στο επίκεντρο αυτής της πρώτης φάσης του προγράμματος επιμόρφωσης βρίσκονται ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης και στη δημιουργική γραφή.

Τη φετινή χρονιά, ένα μέρος των επιμορφωτικών σεμιναρίων θα διεξαχθεί από δύο καθηγητές του Πανεπιστήμιου του Cambridge. Οι Dr. Jem Poster και Dr. Sarah Burton, ειδήμονες σε θέματα δημιουργικής γραφής, θα διδάξουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» από τις 21 ως τις 28 Ιουνίου. Ειδικότερα, στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια σε ομάδες εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με διαφορετική στοχοθεσία στην κάθε μία. Στόχοι των σεμιναρίων τους θα είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων δημιουργικής γραφής σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η βελτίωση της αυτοπεποίθησης στη διαδικασία γραφής σε μια ξένη γλώσσα και η εξοικείωση με τεχνικές δημιουργικής γραφής.

 

Λίγα λόγια για τους καθηγητές

Ο Dr. Jem Poster είναι Affiliated Lecturer στο Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου του Cambridge και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Aberystwyth στο πεδίο της δημιουργικής γραφής. Η Dr. Sarah Burton είναι διδάσκουσα σε προγράμματα δημιουργικής γραφής στο Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου του Cambridge και συγγραφέας.