Πώς μπορεί να καλλιεργηθεί πιο αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών; Ποιες πρακτικές ενθαρρύνουν την αποδοχή μέσα στην οικογένεια; Η κ. Μαρία Καραμαλέγκου, σχολική ψυχολόγος και ειδική παιδαγωγός, πραγματοποίησε μια σύντομη κι ενδιαφέρουσα εισήγηση με θέμα: «Ακούμε, κατανοοούμε κι ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας».

Επιμέλεια: Ζωή Ζαΐρη, Εκπαιδευτικός

 

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υποδέχθηκαν τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου για την πρώτη συνάντηση γονέων – εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2024-2025. Στο πλαίσιο της συνάντησης, η κ. Μαρία Καραμαλέγκου, σχολική ψυχολόγος και ειδική παιδαγωγός, πραγματοποίησε μια σύντομη κι ενδιαφέρουσα εισήγηση με θέμα:

«Ακούμε, κατανοοούμε κι ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας».

Στην κατάμεστη από γονείς αίθουσα «Καλλιπάτειρα», αφού παρουσιάστηκε το πρόγραμμα σπουδών του Δημοτικού Σχολείου αλλά και οι εκπαιδευτικές καινοτομίες της νέας χρονιάς, τον λόγο πήρε η κ. Μαρία Καραμαλέγκου, ειδική παιδαγωγός και σχολική ψυχολόγος.

Η κυρία Καραμαλέγκου, στη διάρκεια της ενδιαφέρουσας εισήγησής της, παρουσίασε τεχνικές και μεθόδους αποτελεσματικής επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά τους. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε πρακτικές που στόχο έχουν την καλλιέργεια της αποδοχής και της ενθάρρυνσης μέσα στην οικογένεια. Τέλος, αποσαφήνισε τις περιπτώσεις στις οποίες συστήνεται η παρέμβαση ειδικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση των καταστάσεων που αποτελούν πηγή τριβής κι αντιπαράθεσης στην οικογένεια. Γονείς κι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν με την κυρία Καραμαλέγκου προβληματισμούς, στη συζήτηση που ακολούθησε.

Η παρουσία της στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», ο ενθαρρυντικός και υποστηρικτικός λόγος της, σηματοδότησαν ένα δυνατό ξεκίνημα στη νέα σχολική χρονιά, γι’ αυτό και την ευχαριστούμε θερμά.