Αυτή την εβδομάδα στο νηπιαγωγείο μας και τον παιδικό σταθμό, τα παιδιά έγιναν μικροί εξερευνητές της πανέμορφης φύσης της Ρόδου! Γνωρίσαμε μοναδικά πλάσματα όπως την ξεχωριστή πεταλούδα Πανάξια, το ψαράκι γκιζάνι και το εντυπωσιακό ελάφι της Ρόδου, το Πλατώνι. Μάθαμε για τη ζωή τους, τη σημασία τους για το περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας τους. Πώς θα δείξουμε ότι σεβόμαστε τις πεταλούδες Πανάξιες, επισκεπτόμενοι την Κοιλάδα των Παταλούδων της Ρόδου; Το παραμύθι «Η Άξια Πανάξια», της Ραφαέλικας Γεωργαλλή, μας δίνει χρήσιμες συμβουλές με τρόπο παραμυθένιο και γεμάτο ενσυναίσθηση.

Επιμέλεια: Σέβα Γεωργαλλή, Νηπιαγωγός

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (4 Οκτωβρίου), αναφερθήκαμε στα δικαιώματα των ζώων, τη σημασία της φροντίδας τους και την ευθύνη που έχουμε απέναντί τους. Ποια ζώα ανήκουν στα κατοικίδια και ποια στα άγρια; «Μπορούμε, άραγε, να έχουμε έναν κροκόδειλο ή μια καμηλοπάρδαλη για κατοικίδιο»; «Όχι, κυρία ο λαιμός της θα βγαίνει έξω από το σπίτι!» Το λιοντάρι δεν είναι «κακό», είναι απλώς «άγριο ζώο». Τι σημαίνει «υιοθετώ ένα ζωάκι»;

Ήρθε στο σχολείο μας ο σκυλάκος της κυρίας Αγγελικής, ο Ζορμπάς, και μάθαμε λίγα πράγματα γι’ αυτόν. Είχαμε, επίσης, τη χαρά να μας επισκεφθεί ο κτηνίατρος κύριος Περσιάνης, μαζί με την ομάδα του και δύο τετράποδους φίλους! Ένα όμορφο σκυλάκι και ένας λαγός ήρθαν, λοιπόν, στην παρέα μας, δίνοντάς μας χρήσιμες πληροφορίες για τη φροντίδα και τις ανάγκες των κατοικίδιων, αλλά και όλων των ζώων.

Κατασκευές, παραμύθια, γλωσσικές, μαθηματικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες πάντα σύμμαχοί μας σε κάθε θεματολόγια.

Χρόνια πολλά ζωάκια! Σας ευχαριστούμε για όσα μάς προσφέρετε από τη μεριά σας!