Αθλητισμός, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, η χαρά του παιδιού, σε μία μέρα γιορτής! Γιορτινό κλίμα επικράτησε την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 στα Εκπαιδευτήρια μας. Η μέρα αυτή ορίστηκε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024. Το σύνθημα της ημέρας αυτής ήταν: «Αθλούμαστε μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη ζωή».

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Λεβέντη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Σχολείου μας γιόρτασαν την ημέρα αυτή, συμμετέχοντας σε αγαπημένες αθλητικές δραστηριότητες, όπως κολύμβηση, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Padel, παραδοσιακά παιχνίδια, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς.

Κάποια από τα αθλήματα αυτά διδάσκονται στα παιδιά κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. Την ημέρα αυτή, όμως, ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος, διότι τούς δόθηκε η δυνατότητα να συγκροτήσουν ομάδες που προάγουν την ευγενή άμιλλα. Πέρα από τη χαρά, την ψυχαγωγία και την εκγύμναση, επιτεύχθηκαν και στόχοι ηθικοί. Τα παιδιά έμαθαν να διαχειρίζονται την ήττα και τη νίκη, να σέβονται, να πειθαρχούν και να τηρούν κανόνες. Εξίσου σημαντικοί ήταν και οι κοινωνικοί στόχοι, όπως η συνεργασία και η ομαδικότητα, μια και όλα τα αθλήματα ήταν ομαδικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας με τους προπονητές του «ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις», συνέβαλε στην ομαλή διεξαγωγή αυτής της γιορτινής αθλητικής ημέρας, καθώς στους αθλητικούς χώρους διεξάγονταν διαφορετικά αθλήματα με την επίβλεψη εξειδικευμένων προπονητών. Αθλητισμός, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, η χαρά του παιδιού, σε μία μέρα γιορτής!