Μια Παγκόσμια Ημέρα Ζώων που άγγιξε τις καρδιές μας

 

Τα παιδιά έδωσαν το παράδειγμα για το πώς με μικρές πράξεις καλοσύνης και υπευθυνότητας μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο – για τα ζώα και για τους ανθρώπους. Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα συγκινητική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Παιδιά της Ε’ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μπροστά σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου τα κατοικίδιά τους.

Επιμέλεια: Ζωή Ζαΐρη, Εκπαιδευτικός

Η δράση αυτή αποτέλεσε ένα σπουδαίο μάθημα για όλους, καθώς οι μαθητές μοιράστηκαν τις μοναδικές ιστορίες των ζώων τους. Τα παιδιά που είχαν υιοθετήσει το ζώο τους ως αδέσποτο μίλησαν για την πρώτη τους συνάντηση, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν στην αρχή και την εντυπωσιακή αλλαγή που επήλθε στη συμπεριφορά και την υγεία τους, καθώς δέχονταν την αγάπη και τη φροντίδα που τόσο είχαν ανάγκη.

Η εκδήλωση δεν ήταν απλώς μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τα κατοικίδια των μαθητών, αλλά και μια σημαντική στιγμή για να αντιληφθούμε τη σημασία της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Οι ιστορίες που ακούστηκαν ανέδειξαν πόσο πολύ ωφελούνται τα ίδια τα ζώα, αλλά και οι άνθρωποι που τα υιοθετούν. Τα παιδιά ανέφεραν πως τα ζώα έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της οικογένειάς τους, προσφέροντας αγάπη, συντροφιά και πολλές όμορφες στιγμές.

Παράλληλα, οι μαθητές υπογράμμισαν τη σημασία της υπευθυνότητας και της δέσμευσης που απαιτεί η φροντίδα ενός ζώου, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα της αλληλεγγύης και της ευαισθησίας προς τα ζώα. Η αγάπη που δίνουν και παίρνουν από τα κατοικίδιά τους δεν βελτίωσε μόνο τη ζωή των ζώων, αλλά και όλης της οικογένειας, βοηθώντας να αναπτυχθούν αξίες όπως η καλοσύνη, η υπομονή και η ανιδιοτελής προσφορά.

Τα παιδιά έδωσαν το παράδειγμα για το πώς με μικρές πράξεις καλοσύνης και υπευθυνότητας μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο – για τα ζώα και για τους ανθρώπους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Γιαννάκη, τη Γλύκα, τη Μαριλού, την Emily, την Kissy, τον Θησέα, τον Ρένο, τον Ρεξ, τον Λόραξ καθώς και τους κηδεμόνες τους για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσαν με την επίσκεψή τους!