Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι ο απόφοιτός μας, Γιάννης Οθείτης, έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Νομικής (Master of Law) του Πανεπιστημίου του Cambridge, ενός από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο των σπουδών του, ο Γιάννης θα ειδικευτεί στο εμπορικό και στο εταιρικό δίκαιο, συμμετέχοντας σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα που προσελκύει μόνο τους κορυφαίους αποφοίτους και επαγγελματίες του κλάδου της Νομικής διεθνώς.

Ο Γιάννης αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία» το 2017 και συνέχισε την πορεία του στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου αποφοίτησε το 2022 με άριστα. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του, ολοκλήρωσε και ένα παράλληλο πρόγραμμα στα ναυτιλιακά στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, με υποτροφία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, είχε την ευκαιρία να φοιτήσει για ένα εξάμηνο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μονάχου, μέσω του προγράμματος Erasmus.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ο Γιάννης ξεχώρισε και σε διεθνές επίπεδο, εκπροσωπώντας τη Νομική Σχολή Αθηνών στον 28ο διαγωνισμό διεθνούς εμπορικής διαιτησίας «Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot». Επιπλέον, είχε ενεργό συμμετοχή ως μέλος της οργανωτικής ομάδας του συνεδρίου «Model European Union Athens» ,που προσομοιώνει τη διαδικασία νομοθέτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εργάστηκε, επίσης, στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών και Εταιρικής Διακυβέρνησης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία και συμμετέχοντας σε πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων του οργανισμού. Για τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές του επιδόσεις, ο Γιάννης έχει τιμηθεί από διάφορους φορείς, όπως η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη, η Τράπεζα Eurobank και ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου.

Συγχαίρουμε τον Γιάννη Οθείτη για τις σπουδαίες του διακρίσεις και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής του πορείας!