Ο αλτρουισμός και η ανιδιοτελής προσφορά αποτελούν θεμέλια της κοινωνικής αλληλεγγύης και προτεραιότητα στις αξίες που διδάσκουμε στα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων μας. Η «Ρόδος για τη ζωή» αναδεικνύει τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας, ενισχύοντας την αίσθηση του «μαζί». Μέσα από τον εθελοντισμό και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο, καλλιεργούμε την ενσυναίσθηση και προσφέρουμε ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη. Οι πράξεις ανιδιοτέλειας δεν ωφελούν μόνο τους αποδέκτες, αλλά εμπλουτίζουν και τους ίδιους τους συμμετέχοντες, ενισχύοντας την αίσθηση σκοπού και ανθρωπιάς, ειδικά όταν οι τελευταίοι μαθαίνουν να προσφέρουν από (πολύ) μικρή ηλικία.

 

Οι μαθητές μας Ρένος Παπαθεοδωράκης, Νίκος Τσαγγαδας, Ηλίας Ματθαίος, Άγγελος Ξεζωνάκης, Σάββας Δοντάς, Γιάννης Νισυρίου, Νικίας Κόνσολας καθώς και οι μαθήτριες Μαρία Χριστοδούλου και η μικρή Κατερίνα Αναγνωστάκη, μαζί με τις καθηγήτριες κυρία Φαίη Σίνη και κυρία Ειρήνη Παπακωνσταντίνου, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για έναν σπουδαίο σκοπό!

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν εθελοντικά στη στήριξη της δράσης «Η Ρόδος για τη Ζωή – Rhodes for Life», βοηθώντας στην πώληση μπλουζών στην Πλατεία Κύπρου.

Ήταν μια κουραστική διαδικασία, που απαιτούσε προσοχή, συγκέντρωση και εξωστρέφεια! Υπήρχαν άνθρωποι που μοιράζονταν μαζί μας τη μάχη τους με τον καρκίνο. Άλλοι ήταν νικητές, άλλοι είναι στη διαδικασία της μάχης! Τα παιδιά μας άκουγαν προσεκτικά κι έδιναν δύναμη και κουράγιο με το χαμόγελο και την ευγένειά τους· πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με απίστευτη προθυμία! Ο καθένας αφοσιωμένος στο πόστο του, το οποίο υπηρετούσε με απόλυτη υπευθυνότητα!

Έστω και ένας να σωθεί από το νέο μηχάνημα που θα αγοραστεί για το Γ.Ν. Ρόδου, θα ξέρουμε ότι έχουμε βάλει κ εμείς το δικό μας μικρό λιθαράκι!