Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, καλωσορίζουμε τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»! Η προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον ήταν εξαιρετικά ευχάριστη, καθώς μέσα από κινητικά παιχνίδια και παιχνίδια εμπιστοσύνης, τα παιδιά ανέπτυξαν δεξιότητες που στοχεύουν στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους. 

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

Το παιχνίδι είναι θεμελιώδες για την ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε παιδιού και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον μάθησης. Τα παιδιά γνώρισαν τις νέες νηπιαγωγούς, τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και το νέο σχολικό περιβάλλον μέσα από καθημερινές δραστηριότητες, όπως παιχνίδια γνωριμίας, αυτονομίας και συνεργασίας, που ενισχύουν την αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Γίναμε επισκέπτες στο «Ξενοδοχείο των συναισθημάτων» (εκδ. Διόπτρα) όπου γνωρίσαμε τα συναισθήματα και καλλιεργήσαμε τον ψηφιακό γραμματισμό παίζοντας με τη μελισσoύλα ρομποτάκι, το bee bot!

Με ενθουσιασμό, τα παιδιά έφτιαξαν την πρώτη τους συνταγή, τυροπιτάκια, με μεράκι και περιέργεια για το αποτέλεσμα! Η μαγειρική όχι μόνο ενισχύει τις κινητικές δεξιότητες, αλλά και την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Κάθε παιδί σχεδίασε το πορτρέτο του εαυτού του, περιλαμβάνοντας τα αγαπημένα του πράγματα, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα και την προσωπικότητά του.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά μια δημιουργική και γεμάτη χαρές σχολική χρονιά!