Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοινή δράση για την Α’ και τη Στ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», χαρίζοντας στιγμές γέλιου και ενθουσιασμού σε όλα τα παιδιά. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί θεσμό για το Σχολείο μας εδώ και είκοσι ένα χρόνια, σημαίνοντας το ξεκίνημα της κοινωνικοποίησης των παιδιών της Α’ και Στ’ τάξης.

Επιμέλεια: Ροδάνθη Χριστοδούλου, Εκπαιδευτικός

 

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, την οποία συντόνισαν η εκπαιδευτικός θεάτρου, κυρία Ρένα Ορφανού και η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, κυρία Μαρία Λεβέντη, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ τάξης, γνωρίζουν τα παιδιά της Α’ Δημοτικού και δίνουν μια γλυκιά υπόσχεση: να φροντίζουν τη μοναδική αυτή σχέση για όλη τη χρονιά.

Μια δράση εμπνευσμένη από τη γνωστή ιστορία της Κιβωτού του Νώε αποτέλεσε την αφετηρία για τη δημιουργία αυτού του μαγικού δεσίματος. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης ανυπομονούσαν να γνωρίσουν τα «πρωτάκια» τους, ενώ οι ήχοι της φύσης καλούσαν τα παιδιά να σώσουν τη γη. Η μόλυνση του περιβάλλοντος και η απληστία των ανθρώπων έχουν βάλει σε κίνδυνο τη γη. Η λειψυδρία απειλεί τη γη και γι’ αυτό τα παιδιά θα πρέπει να αρχίσουν από το μηδέν.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν; Μα, να  χορέψουν τον χορό της βροχής και να φέρουν μπόρα δυνατή. Οι μικροί πρωταγωνιστές ως πλάσματα του ζωικού βασιλείου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φέρουν την πολυπόθητη βροχή. Ο χορός ήταν μαγικός αλλά… ο Θεός έστειλε μια καταιγίδα που κράτησε σαράντα ημέρες και σαράντα νύχτες. 

Ο Νώε προστατεύοντας πάντα τα πλάσματα της φύσης και το περιβάλλον, έφτιαξε μια κιβωτό για να βάλει τα ζώα σε αυτή και να τα σώσει από την πλημμύρα. Τα παιδιά κατάφεραν να βρεθούν και να βρουν καταφύγιο στην κιβωτό αφού πρώτα πέρασαν από πολλά εμπόδια. Διέσχισαν ποτάμια, ισορρόπησαν σε κλαδιά αλλά και σε κορμούς δέντρων. Απέφυγαν βράχους που έπεφταν από τα βουνά και κρύφτηκαν σε κουφάλες δέντρων.

Η βροχή είχε πια σταματήσει και ένα περιστέρι γύρισε πίσω με ένα κλαδί ελιάς. Είχε έρθει η ώρα το «πρωτάκι» να συναντήσει το «εκτάκι» του. Ζεστά χαμόγελα αποτυπώθηκαν στα πρόσωπα των παιδιών και μια σφιχτή αγκαλιά σφράγισε αυτή τη μοναδική μέρα, η οποία σηματοδότησε την αρχή για μια σχολική χρονιά γεμάτη κοινές δράσεις και νέες φιλίες.