Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διακρίθηκαν με τρία σημαντικά βραβεία στα Education Leaders Awards 2024, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αφοσίωσή τους στην καινοτομία και την ποιότητα στην εκπαίδευση.

 

Συγκεκριμένα, τα Εκπαιδευτήρια τιμήθηκαν με:

🏅 GOLD Award στην κατηγορία Ανθρώπινο Δυναμικό για την Ενδοσχολική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών και την Εταιρική Κουλτούρα.

🤖 SILVER Award στην κατηγορία Ψηφιακή Εκπαίδευση, Ρομποτική και AI για την Εκπαιδευτική Προσέγγιση «One to one devices and learning».

🌍 SILVER Award στην κατηγορία Εξωστρέφεια, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις και Βιωματική Μάθηση για τις μουσειακές πρωτοβουλίες του Δημορικού Σχολείου.

 

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 1 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 υψηλόβαθμων στελεχών της εκπαίδευσης, εκπροσώπων φορέων, πανεπιστημίων, επαγγελματιών και εκπροσώπων τύπου. Οι προσκεκλημένοι επικρότησαν την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας στη νέα ψηφιακή εποχή για τη χώρα μας.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Education Leaders Awards 2024, παρέδωσε τα βραβεία στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Η ίδια, κατά την ομιλία της, τόνισε τη σημασία της παιδείας ως κινητήρια δύναμη για τη δημοκρατία και την ανάπτυξη, και ανέφερε: «Τα Education Leaders Awards έχουν καθιερωθεί ως ένας θεσμός υψηλού κύρους με σημαντικές συμμετοχές, αναδεικνύοντας την καινοτομία και την αριστεία στην εκπαίδευση. Η συμμετοχή στα βραβεία είναι κορυφαία πράξη, και η βράβευση είναι κορυφαία αναγνώριση».

Η Ελένη Κυριακούλη, Διευθύντρια Στρατηγικής Ανάπτυξης, ο Διονύσης Σπανόπουλος, Διευθυντής Δημοτικού, και ο Μάριος Χατζημιχάλης, Διευθυντής Γυμνασίου, παρευρέθηκαν την επόμενη ημέρα, 2 Ιουλίου, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, όπου μίλησαν για τις καινοτόμες πρακτικές και τα βραβεία που έλαβαν. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, επισήμαναν ότι στόχος των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είναι να κατευθύνουν τα παιδιά να ανακαλύψουν ταλέντα, δεξιότητες και αξίες, ώστε να έχουν θετική επιρροή στον κόσμο πέρα από το «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Τόνισαν, επίσης, τη σημασία της ανάπτυξης των απαραίτητων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, δεξιότητες που είναι κρίσιμες για τη ζωή και την εργασία στον παγκοσμίως συνδεδεμένο κόσμο.

Με τις διακρίσεις αυτές, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»  συνεχίζουν να αποτελούν πρότυπο αριστείας στην εκπαίδευση, ενισχύοντας τη δέσμευσή τους για συνεχή εξέλιξη και καινοτομία.

Δείτε το Βίντεο της Συνέντευξης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN: