Χθες το πρωί έλαβε το πολυπόθητο email ο Ροδίτης αθλητής της κολύμβησης Νικόλαος Κοντού, παλαιός μαθητής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», αυτό που του επιβεβαιώνει ότι θα ανήκει και επίσημα και στην Παραολυμπιακή αποστολή της Ελλάδας για το Παρίσι 2024.

Ένας από τους επίλεκτους 37 αθλητές απ’ όλη τη χώρα, για να την εκπροσωπήσει στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στα 50 και 100μ. ύπτιο της κατηγορίας S1.

O Νίκος Κοντού σε δήλωσή του ανέφερε:

«Ποιος θα το πίστευε όταν πριν τέσσερα χρόνια άλλαξε τελείως η ζωή μου από μια βουτιά, ότι μετά από τέσσερα χρόνια θα βουτάω στην ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα La Defence Arena στο Παρίσι και θα συμμετέχω στους Παρολυμπιακούς αγώνες για πρώτη φορά!
Έχουν μείνει λιγότερο από 30 ημέρες πλέον μέχρι το Παρίσι και έχουμε μπει στην τελική ευθεία.

Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά με τον προπονητή μου και αισθάνομαι δυνατός, αν και ταυτόχρονα πολύ κουρασμένος. Αλλά αξίζει τον κόπο, τις θυσίες, τόσα χιλιόμετρα στην πισίνα. Δεν έχω φτάσει ως εδώ εύκολα, αλλά το ταξίδι είναι που το κάνει ν’ αξίζει διπλά. Όταν φοράω το εθνόσημο τα ξεχνάω όλα!

Με τη στήριξη της γυναίκας μου και της οικογένειάς μας έχω φτάσει ως εδώ. Μου δίνουν κουράγιο και δύναμη να προσπαθήσω περισσότερο. Είμαι πολύ συγκινημένος και πλέον μετράμε αντίστροφα, 29 και σήμερα! Σας ευχαριστώ όλους.»

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/516593/o-rodiths-kolymbhths-nikos-kontoy-stoys-paraolympiakoys-agwnes-toy-parisioy